BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİşte şike kararında merak ettiğiniz her şey!----

İşte şike kararında merak ettiğiniz her şey!

İşte şike kararında merak ettiğiniz her şey!
18 Ocak 2014 - 06:51 www.finansgundem.com

Dün Yargıtay'ın açıkladığı şike kararı gündeme bomba gibi düştü. İşte bomba etkisi yaratan o kararın tüm ayrıntıları...

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Şike Davası kararını onadı. Aziz Yıldırım ve beraberindeki sanıkların kararları kesinleşti. Yıldırım cezaevinde daha önce kaldığı süre çıkarıldıktan sonra 2 yıl 8 ay daha cezasını yatacak. Yargıtay kararı sonrasında Fransa'da bulunan Yıldırım sert bir açıklama yaparak kararı tanımadığını belirtti. Bu açıklamİanın ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu da aynı yönde bir açıklama yaptı.

İşte dün Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği kararın ayrıntıları...

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike Davası'nda Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onadı. Cezaevinde daha önce kaldığı 1 yıllık süre çıkarıldığında Aziz Yıldırım geriye kalan 3 yıl 8 ay 15 günlük cezasını yatacak. Ancak cezaevinde kalması öngörülen bu süre, denetimli serbeslik yasasının uygulanması halinde 1 yıl kısalacak.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 93 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesi Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce tamamlandı ve 80 sayfalık karar açıklandı. 85 sanık açısından inceleme yapan Yargıtay, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in örgüt kurmak ile şike ve teşvik priminden aldığı cezaları onadı.

ŞİKE VE TEŞVİK MAÇLARI...

Aziz Yıldırım'ın İstanbul BB - Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor - Fenerbahçe, Fenerbahçe - MKE Ankaragücü ve Sivasspor - Fenerbahçe maçlarından şike, Trabzonspor - Bursaspor, Eskişehirspor -Trabzonspor, Trabzonspor- İstanbul BB maçlarından ise teşvik primi suçlarından 3 yıl 9 aylık hapis cezası onandı.

Yıldırım hakkında suç örgütü kurmak suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası da  onandı.

Yargıtay, Aziz Yıldırım hakkında Bursaspor - İstanbul BB, Gençlerbirliği - Trabzonspor, Fenerbahçe - Kasımpaşa, Gençlerbirliği - Fenerbahçe, Eskişehirspor - Fenerbahçe maçlarında şike ve teşvik suçlamalarından verilen beraat kararlarını da yerinde buldu ve onadı.

3 YIL 8 AY 15 GÜN HAPİS YATACAK

Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay, örgüt kurmak suçundan ise 2 yıl 6 olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza verilmişti. Aziz Yıldırım'ın İnfaz Yasası gereğince 4 yıl 8 ay 15 gün hapis yatması gerekiyordu. Yıldırım'ın yattığı 1 yıllık süre bu cezadan düşülecek. Yıldırım geriye kalan 3 yıl 8 ay 15 günlük  hapis cezasını yatacak. Ancak Aziz Yıldırım cezasının bitmesine 1 yıl kala tahliye de edilebilir. Denetimli Serbestlik Yasasının ilgili hükmüne göre, iyi hali gözlenen hükümlü, cezasının bitmesine 1 yıl kala cezaevi'nden salıveriliyor Bu arada cezası onanan Aziz Yıldırım'ın F.B başkanlığı da düşecek.

SADRİ ŞENER'İN BERAAT KARARI ONANDI

Yargıtay,  teşvik primi suçundan beraat eden sanıklar Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener, Nevzat Şakar, Mustafa Sani Şener, Mithat Halis ve Zeki Mazlum'un beraat kararlarını da onadı. Bu kişiler 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe - Ankaragücü maçı ile 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor - Fenerbahçe maçında teşvik primi vermekle suçlanmıştı.

GÜMÜŞDAĞIN BERAAT KARARI ONANDI

TFF eski Başkan vekili Göksel Gümüşdağ hakkında Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne yardım etmek ve 1 Mayıs 2011 de oynanan Fenerbahçe -İBB maçında şike yapmak suçundan verilen beraat kararı da onandı. Sanık Fenerbahçe yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu hakkında Fenerbahçe - Ankaragücü ve Sivasspor - Fenerbahçe müsabakalarında şike, Trabzonspor- Bursaspor, Eskişehirspor - Trabzonspor ve Trabzonspor- İstanbul BB maçlarında teşvik primi suçlarından verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası onandı.

OLGUN PEKER'E ONAMA VE BOZMA

Yargıtay, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker'in, "haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurup, yönetmek" suçundan 2 yıl 6 aylık mahkumiyet kararını onarken, Giresun FM ve sahibi Mustafa Cici'nin suç örgütünün oluşturduğu korkutucu güçten yararlanarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek ve tehdit suçlarından 4 yıl 2 ay hapse mahkumiyet kararını  bozdu.


ADALI VE HAVUTÇU MAHKUMİYETİ UYGUN BULUNDU ANCAK USUL HATASI NEDENİYLE BOZULDU

Yargıtay, eski Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı'nın Beşiktaş-İBB Spor Türkiye Kupası final maçının sonucunu etkilemek amacıyla şike yapmak, Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun ise Beşiktaş-İBB Spor maçının sonucunu etkilemek amacıyla şike yapmak suçlarını işlediklerinin sabit olduğuna karar verdi.

Ancak Yargıtay, Adalı'ya şike suçundan verilen 1 yıl 3 ay hapis ve 250.000 lira adli para cezası ile Havutçu'ya verilen 1 yıl 3 ay hapis ve 100.000 lira adli para cezasının "sanıkların suç tarihi itibariyle üç aydan fazla hapis cezasına mahkum edilmemiş olmaları karşısında, suçu işledikten sonraki yargılama sürecinde pişmanlık gösterip göstermediği nazara alınıp tekrar suç işleyip işlemeyeceği konusunda oluşan kanaat değerlendirilerek cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, bu hususta olumlu ya da olumsuz bir karar verilmemesi" gerekçesiyle kararın yeniden belirlenmesi istemiyle kararı bozdu.

FUTBOLCULARIN CEZALARINA DA ONAMA

Yargıtay kararına göre, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın 1 yıl 6 aylık hapis cezası da onandı. Davada isimleri geçen futbolculardan İbrahim Akın'ın 1 yıl 6 ay, Mehmet Yıldız'ın 1 yıl 3 ay, Gökçek Wederson ve eski futbolcu Ümit Karan'ın 7 ay 15 günlük hapis cezaları da onandı.

YILDIRIM VE YÖNETİM KURULU: TANIMIYORUZ

Karara karşı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu'nun ilk tepkileri ise geç saatlerde yazılı açıklama şeklinde geldi. Aziz Yıldırım açıklamasında kararı 'siyasi' olarak tanımlarken "Bu kararı tanımıyorum" dedi. Yıldırım'dan kısa süre sonra bu kez Yönetim Kurulu aynı sertlikte bir yazılı açıklama yaptı. Yönetim Kurulu açıklamasında ise Yargıtay kararı bu kez 'hukuk dışı' olarak tanımlandı ve "Başkanımız ve Fenerbahçe'ye yönelik söz konusu hukuk dışı karar ve uygulamaları tanımadığımızı ve tanımayacağımızı ilan ediyoruz" denildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)