BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİşte rezerv paranın önündeki engeller ----

İşte rezerv paranın önündeki engeller

İşte rezerv paranın önündeki engeller
12 Kasım 2013 - 09:31 www.finansgundem.com

Bank of America'nın raporuna göre doların küresel para birimi olma özelliğini, ABD'deki enflasyon ve temerrüt riskleri tehdit ediyor

Bank of America, doların karşılaştığı risklere dair bir rapor yayımladı. Stratejist John Shin'in imzasını taşıyan raporda, dünyadaki döviz rezervlerinin yüzde 62'sinin dolarda tutulduğu belirtilerek, doların halen küresel rezerv para birimi olduğu vurgulandı. Doların rezerv para birimi olmasında ABD'nin ticaret ortaklarının, finans piyasalarının derinliğinin ve para birimine güvenin etkili olduğu belirtilirken, doların karşılaşabileceği risklere de dikkat çekildi. Shin'in hazırladığı rapora göre, doların karşılaşabileceği iki büyük tehlikenin her ikisi de ABD kaynaklı.

TEMERRÜT RİSKİ AĞIR BASIYOR
Raporda, "Bize göre doların rezerv para birimi özelliğine karşı en yakın tehdit ABD'nin temerrüte düşmesine yol açabilecek politik meselelerdir" dendi.

ENFLASYON TEHLİKESİ DÜŞÜK
Shin'e göre doları tehdit edecek diğer bir unsur da ABD'de enflasyonun yükselmesi. Ancak enflasyonda şu sıralar görülen gerileme, bu riskin etkisini azaltıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)