BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte PKK'nın yeni taktiği!----

İşte PKK'nın yeni taktiği!

İşte PKK'nın yeni taktiği!
15 Haziran 2016 - 08:39 www.finansgundem.com

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında PKK'nın hükümete gönderdiği 'silahları bırakabiliriz, konuşalım' mesajını analiz etti

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, PKK'dan gelen mesajın taktik manevra olduğunu, örgütün Suriye kazanımını pekiştirmek için böyle bir girişimde bulunduğunu yazdı.

Selvi, "Kandil'den gelen mesaj ve çözüme destek" başlıklı yazısında terörle mücadelede gelinen nokta ve çözüm süreçiyle ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Bomba yüklü araçlarla saldırılarını sürdüren PKK'nın doğrudan ve dolaylı "biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım" mesajları ne anlama geliyor?

Demirtaş'ın yakın tarihteki ABD ziyaretini hatırlatan Selvi, "Kandil’in harekete geçmesinde ABD’nin telkinlerinin etkili olduğu düşünülüyor." ifadelerine yer verdi.

SURİYE KAZANIMINI PEKİŞTİRMEK

PKK'nın samimi olmadığını söyleyen yazar, "Türkiye’de yeniden tek yanlı ateşkesi başlatarak tansiyonu düşürüp, Suriye’ye yoğunlaşmak istiyor. O nedenle 3 bin militanını YPG içinde tutmaya özen gösteriyor." diye yazdı.

ANKARA'DA TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VAR

Suriye’deki konumlarını pekiştirdikten sonra, o güçle Türkiye’ye baskı yapmayı hedeflediklerini savunan Selvi, Ankara'da terörle mücadelede kararlılık olduğu görüşünde.

Çözüm süreciyle ilgili güvenilir bir anketten sonuçlar aktaran Selvi, desteğin yüzde 35.5'e gerilediğini AK Parti seçmenin desteğinin ise yüzde 26.7'ye gerilediğine dikkat çekti.

ÖCALAN DENKLEM DIŞI AMA ŞİMDİLİK

"Öcalan bu işin neresinde?" diye soran Selvi, yazısını ilginç bir cümleyle noktalıyor: İmralı’ya yapılan devlet ziyaretleri seyrekleştirilmiş ama devam ediyor. Yeni süreçte Öcalan denklem dışı. Ama şimdilik...

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YİĞİT15 Haziran 2016 11:58

    NE OLURSA OLSUN HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANI PKK BİTİRİNLİNCEYE KADAR MÜCADELE VEDAM ETMELİ. KÜRT HALKI VE ÜLKEMİZ İÇİN ŞART.ANLAŞMA KIRMIZI ÇİZGİLERİ BİTİRMEZ ARTIRIR .HARİTALAR DEĞİŞİR. ASKERİ SAVUNMA SANAYİLERE GELECEK İÇİN ÇOK YATIRIM YAPILMALI .ABD AB ALEYHİMİZE YILLARDIR ÇALIŞIYOR DOST DEĞİLLER .İHRACA DÖNÜK SANAYİ TEŞVİK EDİLMELİ . PAKİSTAN DURUMUNA DÜŞÜRÜLDÜK.