BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasalardaki en büyük tehlike!----

İşte piyasalardaki en büyük tehlike!

İşte piyasalardaki en büyük tehlike!
17 Mart 2016 - 10:26 www.finansgundem.com

Küresel piyasalarda Çin bankalarının neden olduğu yeni bir tehlikenin oluştuğuna işaret edildi

FINANSGUNDEM.COM

CNBC sitesinde yer alan analizde, Çin bankalarının varlık yönetim ürünleri üzerinden yeni bir risk ağı oluşturduğuna işaret edildi.

Nedeni ise, Çin ekonomisindeki büyüme hızının son 25 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin etkisiyle ülkedeki finansal sistemin sağlığına yönelik endişeler olarak gösterildi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ALAN

Çin'e yönelik yatırımlarda, bireysel yatırımcılar genelde bankaların bu ürünlerine yöneliyor. Çünkü bu ürünler banka mevduatlarından daha yüksek faiz ödüyor. Ancak bu fonların geri ödemeler için hangi varlıklara yatırım yaptığı çok bilinmiyor. Bu sektör fonların yatırım alanlarına yönelik genel geçer raporlar açıklıyor ama bireysel olarak yatırım alanları farklılık gösterebiliyor.

ŞU ANDA RİSKTE

Kredi derecelendirme şirketi Fitch'in son raporuna göre, genel tabloda fonlar özellikle endüstriyel sektörlerde varlık gösteriyor. Özellikle de belediyelerin ve gayri menkul şirketlerinin iş yaptığı alanlarda.

Şu anda bu alanların hepsi atıl kapasite riski taşıyor. En önemli risk ise bu fonların normalde yüzde 74 banka garantisi olarak bilinen sigortaya sahip olmaması

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)