BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Paris'te intihar eden teröristin kimliği ----

İşte Paris'te intihar eden teröristin kimliği

İşte Paris'te intihar eden teröristin kimliği
15 Ocak 2016 - 02:18 www.finansgundem.com

13 Kasım'da Paris katliamını gerçekleştirenlere yönelik 18 Kasım'daki operasyonda intihar eden teröristin kimliği DNA testiyle tespit edildi

Fransa’nın başkenti Paris’i 13 Kasım’da kana bulayan terör eylemlerinin planlayıcısını ele geçirmek üzere 18 Kasım’da düzenlenen polis operasyonunda üzerindeki bombayı patlatarak hayatına son veren teröristin kimliği de belli oldu.

Fransız terörle mücadele savcısı François Molins, yapılan DNA testleri sonucu canlı bombanın Fas kökenli 1990 Belçika doğumlu Chakib Akrouh olduğunu açıkladı. 

Savcı, "patlayan bomba sonucu tamamen paramparça olan cesetten alınan DNA örnekleri ile teröristin annesinden alınan DNA örneklerinin örtüşmesi sonucu kimlik tespitini sonuçlandırdıklarını" bildirdi.

Paris polisi, 18 Kasım’da Saint-Denis banliyösünde bir eve düzenlediği baskında, 13 Kasım’daki terör saldırılarının planlayıcı olduğu belirlenen Abdelhamid Abaaoud ile bu kişinin kuzeni Hasna Ait Boulahcen’i de ölü ele geçirmişti.

Fransız polisi, bugün kimliği tespit edilen Chakib Akrouh’un, 13 Kasım’daki terör saldırılarına katılanlar arasında olduğunu düşünüyor. Paris’teki terör saldırıların ardından terk edilen Seat marka araçta bulunan silahlarda da bu teröristin DNA izinin tespit edildiği bildirildi. Paris’i kana bulayan ve 6 farklı noktada meydana gelen terör saldırılarında 130 kişi ölürken, 350 kişi yaralanmıştı. 

Paris’teki terör saldırılarını düzenleyenler arasında yer alan Salah Abdeslam isimli teröristin ise Belçika’ya kaçtığı tahmin ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)