BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte kritik karar, işte kritik detaylar----

İşte kritik karar, işte kritik detaylar

İşte kritik karar, işte kritik detaylar
15 Eylül 2013 - 09:06 www.finansgundem.com

Suriye’ye füzeleri durduran ABD-Rusya anlaşmasına göre kimyasal silahların yerleri hemen açıklanacak

Cenevre'deki müzakerelerin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir basın toplantısıyla çok kritik anlaşmayı açıkladı. Üç yıldır süren içsavaşta ilk kez Rusya ile ABD ortak bir anlaşmaya varırken Kerry şöyle dedi:
 “Esad rejimi bir hafta içinde kimyasal silahlarının detaylarını ve yerlerini bildirmek zorunda. Ardından kasım sonundan geç olmamak kaydıyla Kimyasal Silahların Önlenmesi Örgütü (OPCW) denetçileri sahada olmalı. Rejim onlara derhal ve sınırsız erişim imkanı sağlamalı. Amaç, kimyasal silahların gelecek yıl ortasına kadar Suriye’den çıkarılması.Esad rejimi oyun oynamamalı. Tam işbirliği yapmalılar. Suriye’deki çatışmaya askeri çözüm olmaz. Siyasi çözüm bulunmak zorunda. Ve oraya varmak için hep beraber kendimizi adamış durumdayız.” Başkan Barack Obama da, anlaşmadan memnuniyet duyduğunu, ancak diplomatik çözüm başarısız olursa harekete geçmeye hazır olduklarını belirtti.
Rusya, ABD’nin derhal askeri müdahalede bulunma tehdidini masadan kaldırsa da, Cenevre’de ödün verdi. Lavrov anlaşmayı “mükemmel” diye nitelerken, rejimin sorun çıkarması halinde “BM Güvenlik Konseyi’nin, BM Kurucu Antlaşması’nın 7’nci bölümü kapsamında önlem alacağını” vurguladı. Afganistan, Kore ve Körfez dahil birçok savaş öncesinde bu bölüme göre BMGK kararı alınmıştı. Lavrov, “Ancak kimyasal silah denetimi konusunda her ihlal iddiası hemen kabul edilmeyecek. Bunlar BMGK’ye gelecek ve soruşturulacak” diye konuştu.
KASIM AYI KRİTİK
ABD ve Rusya, Suriye içsavaşında ilk kez uzlaştı. ‘Çerçeve Anlaşma’ya göre Esad rejimi kimyasal silahları bir hafta içinde açıklayacak, kasımda denetçiler Suriye’ye gidip bunları nakil ve imha etmeye başlayacak.2014 ortasında operasyon tamamlanacak. Rejim “oyun oynarsa” BM Güvenlik Konseyi devreye girecek. İngiltere, Fransa ve Almanya anlaşmayı destekledi. Suriye muhalefeti ise “Kabul edemeyiz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)