BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşte kamu katılım bankalarının amacı----

İşte kamu katılım bankalarının amacı

İşte kamu katılım bankalarının amacı
20 Mayıs 2015 - 10:45 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Katılım Bankalar Birliği toplantısında sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Gerçeğe dayanmayan finansal hareketlerin kriz dönemlerinde nasıl davranacağıyla ilgili tecrübe maliyetli olabiliyor" dedi.

Babacan, "Müşarekeyi daha cazip hale nasıl getirebileceğimizle ilgili çalışma başlattık.Kamu katılım bankalarının amacı pastayı büyütmek olacak.Katılım bankacılığının toplam bankacılık sistemi içindeki payının daha hızlı artması için kamuyu bu işin içine soktuk" dedi.

Babacan, "Bir kaç hafta içerisinde Türkiye Katılım Bankacılığı Strateji Belgesi açıklayacağız. Sigortacılık sistemimizin de faizsiz uygulamalar konusunda geliştirilmesi gerekiyor. Mega Bank'ın, Türkiye, Endonezya ve İslam Kalkınma Bankası'nın geliştireceği bir proje olarak yol haritasını çizdik" dedi.

Babacan, "Mega Bank'a dünyadaki tüm katılım bankalarının Merkez Bankası görevi yüklemek istiyoruz. Mega Bank'ın yatırım bankacılığı fonksiyonu üstlenmesini de istiyoruz" dedi.

GREVİN ZAMANI MANİDAR

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Cari açık ve bütçe açığının birlikte artması türkiye'yi ikiz açık sorununa götürür" dedi.

BloombergHT-Habertürk ortak yayınında soruları yanıtlayan Babacan, "Cari açığın olduğu ülkeye bütçe açığı eklenemez. Kaynak gösterilmeden verilen vaatler enflasyonu artırır. Söz konusu vaatler bütçe açığını yüzde 7-8'lere çıkarabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Refah kaybından en fazla dar gelirli toplum kesimleri olumsuz etkilendiğini dile getiren Babacan, "İdeolojiden arındırılmış bir istihdam piyasası oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Otomotiv grevi zamanlamasının manidar olduğunu savunan Babacan, "Otomotiv sektörünün sevkiyatında zayıflama küresel etkiler de yaratır. Otomotiv sektöründeki gelişmeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu yakından izliyor. Seçime bu kadar yakın grev bizde şüphe oluşturdu. Grevde zamanlama manidar" ifadelerini kullandı.

"Koalisyon dönemi politikalarında taahütler var, adımlar yeterince yok" diyen Başbakan Yardımcısı, "Geçmiş dönemlerde ekonomi yönetiminde yer alanların bugünlere önemli katkıları var" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)