BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte İstanbul'dan 11 ayda sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı----

İşte İstanbul'dan 11 ayda sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı

İşte İstanbul'dan 11 ayda sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı
07 Kasım 2022 - 10:09 www.finansgundem.com

Valilik, İstanbul'da son 11 ayda 41 bin 35 kaçak göçmenin doğrudan sınır dışı edildiğini bildirdi. Ek olarak on binlerce yabancı hakkında işlem başlatıldı ve geri gönderildi.

İstanbul Valiliği, İstanbul'da 11 ayda 148 bin 12 yabancı hakkında işlem yapıldığını, 41 bin 35 kaçak göçmenin doğrudan sınır dışı edildiğini, 100 bin 626 yabancının ise diğer illerde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden kaçak göç ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

* İlimizde kaçak göç ile mücadelemiz İçişleri Bakanlığımızın koordinasyon ve desteği, ilgili kurumlarımızın işbirliği ve kararlı mücadelesiyle devam etmektedir. Güvenlik güçlerimizce yasal yollardan ülkemize giriş yapmadıkları tespit edilen veya ikametini ispata elverişli belge ibraz edemeyen kaçak göçmenler hakkında ivedilikle adli ve idari işlemler başlatılmaktadır.

* Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilen kaçak göçmenler, durumlarıyla ilgili yapılan inceleme sonrasında sınır dışı edilmektedir. İlimizde kaçak göç ile mücadele kapsamında 01.01.2022 – 04.11.2022 tarihleri arasında toplam 148.012 yabancı hakkında işlem yapılmıştır.

* İşlem yapılan 41.035 kaçak göçmen (Afganistan: 21.824, Pakistan: 4.691, Diğer uyruklar: 14.520) doğrudan İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine sınır dışı edilmiş, 100.626 yabancı ise gerekli işlemleri yapılmak üzere Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda diğer illerde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edilmiştir.

İngiltere'de göçmen merkezine ırkçı saldırı

 

İstanbul'da kaçak göçmenlere ev kiralayan kişilere ceza

 

İtalya göçmenleri kurtaran gemiye limanlarını kapattı

 

Fransa, göçmenleri şartlı kabul edecek

 

Sorunlu göçmenlere, Fransa'dan 'Arananlar listesi' formülü

 

İngiltere'de Sunak, göçmen politikası nedeniyle eleştiriliyor

 

* Ayrıca ilimizde gerçekleştirilen işyerlerinin tabela denetimleri sonrasında 7.962 tabelanın mevzuata uygun hale getirilmesi sağlanmıştır. Zabıta, Emniyet, SGK ve Göç İdaresi personeliyle yapılan bu incelemelerde işyerleri; ruhsat, vergi, sosyal güvenlik ve kaçak göç konularında da denetime tabi tutulmaktadır. 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)