BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİşte iradeyi zayıflatan iki kritik eksiklik----

İşte iradeyi zayıflatan iki kritik eksiklik

İşte iradeyi zayıflatan iki kritik eksiklik
27 Aralık 2019 - 11:04 www.finansgundem.com

BBC News, Prof. Duckworth irade üzerine görüşlerini gündeme taşıdı. Arzularının esiri olan insandan gelecek için fedakarlık isteyen Duckworth’a göre az uyku, eksik kahvaltı çok zararlı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pennsylvania üniversitesi Psikoloji Profesörü Angela Duckworth, ‘irade’ üzerinden geleceğe bakışla yeni bir tartışma başlattı. “İrade tanım gereği şu anda yapmak istediğimizden çok gelecek için bize faydalı olanı yapabilme yetisidir. İnsan yapısı gereği arzularının esiri olsa da gelecek için fedakârlık yapmak zorunda” diyen Prof. Duckworth’un sözleri, BBC News’de haber oldu. Haberde, profesörün “Şu anki arzularımız ile gelecekteki arasında tercih yapmak süre gelen bir çabadır” ifadesi yer aldı. Çağımızda gençlerin video oyunlarda ve sosyal medyada çok zaman harcadığını söyleyen Duckworth’a göre gençlerin beğenilme arzusu bu durumda ağır basmakta.

Duckworth’a göre bunun çözümü için insanın kendi eksiklerini tanıması gerekir. “Bireyler öncelikle çalışma hayatında planlama yaparak başlamalı. Planlama yapıldıktan sonra davranışları da o şekilde yönlendirmeliyiz.”

Duckworth ayrıca az uyku ve kahvaltının eksik yapılması gibi durumların irademizi zayıflattığını ve iş performansını düşürdüğünü öne sürdü.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)