BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşte ING'nin HSBC teklifi----

İşte ING'nin HSBC teklifi

İşte ING'nin HSBC teklifi
07 Temmuz 2015 - 04:36 www.finansgundem.com

HSBC Türkiye ile görüşmeleri sürdüren ING Bank'ın hisse başına 75 krş teklif verdiği öğrenildi. Buna göre HSBC'nin tahmini satış fiyatı 2.25 milyar TL

HSBC’nin global olarak başlattığı ikinci yeniden yapılanma programı kapsamında Türkiye’deki biriminin satış sürecinde son dönemece girildi. Bu süreçte ilgili bankalar arasından Hollanda merkezli ING Grubun 9 Haziran’da verdiği teklifle öne çıktığı, anlaşmanın çok yakında sağlanabileceği belirtiliyor. Hürriyet'ten Hülya Güler hali hazırda Türkiye’de faaliyette olan ING Bank’ın teklifine ilişkin yeni detaylara ulaştı. ING Bank’ın HSBC Türkiye için hisse başına 75 kuruş teklif verdiği öğrenildi.

2.25 MİLYAR TL TAHMİNİ

Buna göre anlaşmada farklı koşulların gündeme gelmemesi durumunda 3 milyar TL’nin (1.1 milyar dolar) biraz üstünde özkaynağı bulunan HSBC Türkiye’nin 2 milyar 250 milyon TL (yaklaşık 850 milyon dolar) civarında bir değere satılabileceği tahmin ediliyor. Ancak nihai fiyatın müzakereler sonucunda netleşmesi bekleniyor. HSBC’nin global faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, HSBC Türkiye’nin geçen yılki zararı 64 milyon dolar oldu. Aynı dönemde bireysel bankacılık tarafındaki zararı 155 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye Bankalar Birliği’nin verilerine göre, HSBC’nin 2014 Mart ayında 316 olan şube sayısı 2015 Mart itibariyle 291’e gerilerken, aynı dönemde 5 bin 967 olan personel sayısı da 5 bin 536’ya indi. Türkiye pazarına 2007 yılında Oyakbank’ı satın alarak giren ING ise, 2015 Mart itibariyle toplam 319 şube ile faaliyet gösteriyor.

SATIN ALMA YAPABİLİR

Geçen hafta Reuters da, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı bir haberde, HSBC’nin görüşmelerini tek bankaya indirdiğini ve bu bankanın ING olduğu bilgisi yer aldı. HSBC Türkiye ile ING’nin yanı sıra Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) ve Fransa merkezli BNP Paribas’nın bağlayıcı olmayan teklif verdikleri bilgisi daha önce kamuoyuna yansımıştı. HSBC’nin Türkiye birimini alması durumunda 2008 yılında Hollanda hükümetinden yardım almak zorunda kalan ING için bir geri dönüş niteliğinde olacak. AB kuralları devlet desteği alan bankaların bazı varlıklarını satmasını gerektirirken ve yeni satın almalar yapmasını da engelliyordu. ING üzerindeki bu blokaj Mayıs ayında kalkmıştı. ING CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ralph Hamers analistlere yaptığı açıklamada, halen faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki varlıklarını satın almalar yoluyla artırmak istediklerini söylemişti.

Kesintisiz hizmete devam

1990 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren ve 2001 yılında Demirbank’ı 350 milyon dolara satın alarak faaliyetlerini büyüten HSBC Grubu CEO’su Stuart Gulliver, geçen şubat ayında Brezilya, Türkiye, Meksika ve ABD pazarlarından çıkış ihtimalinin değerlendirildiğini açıklamıştı. Türkiye’den çıkış konusundaki ilk resmi açıklama ise 9 Haziran’da yapıldı. HSBC’nin Türkiye’deki faaliyetlerini satma kararı aldığı belirtilen yazılı açıklamada HSBC Türkiye CEO’su James Emmett “Her zaman olduğu gibi önceliğimiz müşterilerimiz ve çalışanlarımızdır. Bu süreçte, müşterilerimize kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz” demişti. HSBC Türkiye 2015 ilk çeyrekte 32 milyon TL zarar  açıkladı. Bankanın KAP’a gönderdiği konsolide olmayan ilk çeyrek sonuçlarına göre krediler ve alacakları 2014 sonuna göre yüzde 3.4 artışla 20 milyar lira oldu. İlk çeyrekte bankanın toplam aktifleri ise 2014’teki 33.8 milyar lira seviyesinden 33.6 milyar liraya geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eski Çalışan08 Temmuz 2015 10:16

    ING neyi başarmışki? Hsbcyi alıyor? Hep beraber

  • Misafir08 Temmuz 2015 10:14

    Piraye hanımdan sonra beceremediler. Süper bir ekibi dağıttılar. Geriye merkezin her dediğini yapan yalakalar kaldı, böyle oldu..

  • bankacı07 Temmuz 2015 15:49

    konsolidasyon kaçınılmaz. finansbank da satılacak. doğal, beklenen şeyler bunlar.

  • Şükür07 Temmuz 2015 14:39

    Demirbankı aldığı zaman peşkeş çekildiği için çoküzülmüştüm ve 5 tl altındaki hesapları otomatik olarak kapatıp kendi hesabına aktardığı için çok kızmış tım. Şimdi Ing onu da pek sevmem bir gün o da zarar edecek ve toplanıp gidecek