BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte İmralı'ya gidecek vekiller----

İşte İmralı'ya gidecek vekiller

İşte İmralı'ya gidecek vekiller
21 Şubat 2013 - 11:20 www.finansgundem.com

Adalet Bakanlığı onay verdi, BDP heyeti cumartesi İmralı'ya gidiyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İmralı'ya ikinci ziyaret için belirlediği isimleri Adalet Bakanlığı'na dün sunmuştu. Bakanlık isimleri onayladı. BDP'nin Adalet Bakanlığı'na sunduğu listede, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın isimleri yer alıyor. Heyet, 23 Şubat Cumartesi günü İmralı Adası'na giderek, Abdullah Öcalan ile görüşecek.
ORTAK NOKTALARI ILIMLILIK
BDP'nin hazırladığı listede yer alan üç isim ılımlı tavırlarıyla dikkat çekiyor.Daha önce hazırlanan gayri resmi listede olan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Adalet Bakanlığı'na sunulan listede de yer aldı. Listedeki bir diğer isim olan Altan Tan, Refah Partisi geçmişi olan ve Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden biri. Başbakan Erdoğan'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlık yapan Altan Tan'ın süreçte vereceği mesajlar büyük önem taşıyor. Listede yer alan son isim İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sosyalist kimliğiyle biliniyor. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile yakın temas içinde olan Önder, çözüm sürecine STK'ların daha aktif rol oynamasına yönelik çalışmalarda bulunabilir.Önder, cezaevlerinde yapılan açlık grevlerinin bitirilmesi için temasları yürüten isim olarak da biliniyor.Sırrı Süreyya Önder ile Altan Tan'ın bir diğer ortak özelliği ise Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri olmaları.
BU İKİNCİ GÖRÜŞME OLACAK
3 Ocak 2013'te İmralı görüşmelerinde yeni bir sayfa açılmış, MİT ve avukatlarının yanı sıra Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)