BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİşte gözlerinize iyi gelecek besinler----

İşte gözlerinize iyi gelecek besinler

İşte gözlerinize iyi gelecek besinler
30 Temmuz 2017 - 09:22 www.finansgundem.com

Mehmet Öz bugünkü yazısında göz sağlığı için gerekli vitaminleri kaleme aldı. İşte Öz'ün yazısı...

Araştırmalar doğru beslenmenin; katarakt ve yaşlanmaya bağlı ‘maküler dejenerasyon’ gibi belirli göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltabileceğini gösteriyor. İşte göz sağlığınız için gerekli vitaminler ve bu vitaminlerin bulunduğu besinler...

A VİTAMİNİ: Korneayı korur
A vitamini zengini havuç, göz sağlığını desteklemede en meşhur besinlerden biridir. Bu vitamin, hem iyi bir görüş için önem taşır hem de korneayı korur. Kornea bakteri ve virüsler için bir bariyerdir. A vitamininin gece körlüğü, glokom, katarakt ve yaşa bağlı ‘maküler dejenerasyon’ etkilerini azaltıcı özelliği vardır. Ispanak, dolmalık biber, tatlı patates ve yumurta da A vitamini zenginidir.

C VİTAMİNİ: Katarakt riskini düşürür
Bu vitamin katarakt riskinizi düşürebilir ve gözlerdeki damar sağlığını korumaya yardımcı olur. C vitamini biber, koyu yeşil yapraklı sebze, çilek ve portakalda bolca bulunur.

E VİTAMİNİ: Kuruyemişte bulunur
E vitamini, yaşa bağlı ‘maküler dejenerasyon’ ve katarakt riskini azaltır. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, biber, kuruyemiş ve bitkisel yağlarda bulunur.

LUTEİN: ‘Göz vitamini’ olarak bilinir
Lutein bir ışık filtresi görevi görür ve gözlerinizi güneşten gelen zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına ve yaşa bağlı ‘maküler dejenerasyon’a karşı korur. İnsan vücudu bu ‘karotenoid’i tek başına üretemediğinden beslenmenize kara lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri dahil etmeniz büyük önem taşır. ‘Göz vitamini’ olarak da bilinen lutein, avokadoda da bolca bulunur. Bu besin maddesinin emilimi için yağa ihtiyaç vardır, bu yüzden birkaç damla zeytinyağıyla beraber tüketin. (Mehmet Öz/Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)