BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşte Erol Aksoy için son tarih----

İşte Erol Aksoy için son tarih

İşte Erol Aksoy için son tarih
19 Eylül 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

Erol Aksoy'un temyiz talebiyle ilgili son kararı Yargıtay 7. Ceza Dairesi 25 gün içerisinde alacak

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, İktisat Bankası’nı batırdığı gerekçesiyle 12.5 yıl hapis ve 351 milyon TL para cezasına çarptırdığı bankanın eski patronu Erol Aksoy’un temyiz talebiyle ilgili son kararı Yargıtay 7. Ceza Dairesi 25 gün içerisinde alacak.

Habertürk'ün haberine göre, Yargıtay 7. Ceza Dairesi, İktisat Bankası’nı batırdığı için 12.5 yıl hapis ve 351 milyon TL para cezasına çarptırılan bankanın eski patronu Erol Aksoy’un temyiz davası ile ilgili kararı 15 Ekim’de açıklayacak. Aksoy 2 Temmuz 2014’te Yargıtay 7. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasında hâkim karşısına çıkmıştı.

Bu tarihte yargılandığı davada zamanaşımı süresi yaklaşan Aksoy’un avukatlarının duruşmayı erteleme talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmemişti. Aksoy’un savunmasını dinleyen Yargıtay, kararını en geç 15 Ekim’de açıklayacağını bildirmişti. Son olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın 7. Ceza Dairesi’ne gönderdiği 7 Nisan 2014 tarihli tebliğnamede, “Zamanaşımı yakın” notu düşülerek her gecikmenin Aksoy’un lehine işlediği bilgisine de yer verilmişti. Zira duruşmaların yeniden yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda Aksoy hakkında açılan davanın zamanaşımı süresi Aralık 2015’te doluyor.

AKSOY GEREKÇELİ KARARA GÖRE 543 MİLYON LİRAYI ZİMMETİNE GEÇİRDİ

9 Ekim 2013’te Aksoy’un 12.5 yıl hapis cezasına çaptırılmasına karar veren İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararında Erol Aksoy’un iki ayrı bankası ve şirketleri aracılığıyla zimmetine 543 milyon 68 bin 182 TL geçirdiğine işaret etmişti. Mahkemenin gerekçeli kararındaki tespitlere göre İktisat Bankası’nın içini boşaltırken hem yurtdışındaki off-shore bankasının yine kendi şirketlerine verdiği batık kredilerini bankaya aktaran hem de mevduatları devlet garantisine sokan Aksoy, bu işlemle çifte yolsuzluk yapmıştı.

Mahkeme heyeti, gerekçeli kararda sanıklardan Erol Aksoy’un, suç döneminde el konulan İktisat Bankası’nın hâkim ortağı olduğunu ve yönetim kurulu başkanlığı görevini yaptığını, bankanın paralarını doğrudan kendisine veya grup şirketlerine kredi veriliyormuş gibi göstererek ve menfaat temin ederek 543 milyon 68 bin 182 TL’yi zimmetine geçirdiğini belirtmişti.

Heyet, sanık Aksoy’un “zimmet’’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar vermiş ayrıca Aksoy hakkında verilen yurtdışına çıkış yasağının devamına hükmetmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)