BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİşte dünyanın en yaşanabilir kenti----

İşte dünyanın en yaşanabilir kenti

İşte dünyanın en yaşanabilir kenti
29 Ağustos 2013 - 13:09 www.finansgundem.com

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde sıralandı. Peki listede kimler var?

Merkezi Londra'da bulunan The Economist Intelligent Unit'in yayımladığı "Dünyanın en yaşanabilir şehirleri" listesinde, bu yıl da Avustralya'nın Melbourne kenti ilk sırada yer aldı. Listede son 3 yılın birincisi Avustralya’nın Melbourne kenti yüzde 97,5 oy oranıyla bu yıl da ilk sırada yer aldı. Melbourne’ü yüzde 97,4 ile yine geçen yılın ikincisi Avusturya’nın başkenti Viyana izledi. Üst sıralarına Kanada kentlerinin damgasını vurduğu listede Vancouver üçüncü, Toronto dördüncü, Calgary ise beşinci oldu.
Yaşam koşulları, suç oranı, sağlık hizmetleri, siyasi istikrar, sosyal kalkınma, kültürel aktiviteler, çevre, eğitim ve altyapı gibi 30 ayrı ana kritere göre puanlanan şehirler listesinde ilk 10’a Avusturya’nın Viyana kenti dışında girebilen başka bir Avrupa kenti olmadı.
Öte yandan, 55 ve 56. sırada yer alan İngiltere’nin başkenti Londra ve ABD’nin New York şehrinin sıralamada üst basamaklara çıkamamasında "terörist saldırı" riskinin yüksek olmasının gösterildiği belirtildi.
Listede ilk 10 şehir sırayla Melbourne (Avustralya), Viyana (Avusturya), Vancouver (Kanada), Toronto (Kanada), Calgary (Kanada), Adelaide (Avustralya), Sydney (Avustralya), Helsinki (Finlandiya), Perth (Avustralya) ve Auckland (Yeni Zelanda) oldu.
En riskli 10 şehir ise şöyle: sıralandı
Tahran (İran), Duala (Kamerun), Trablus (Libya), Karaçi (Pakistan), Cezayir (Cezayir), Harare (Zimbabve), Lagos (Nijerya), Port Moresby (Papua Yeni Gine), Dakka (Bangladeş) ve Şam (Suriye).
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)