BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte dünyanın en değerli 10 markası----

İşte dünyanın en değerli 10 markası

İşte dünyanın en değerli 10 markası
26 Ağustos 2018 - 13:06 www.finansgundem.com

Günümüzün rekabet dünyasında bazı markalar yarattıkları değerle ön plana çıkıyor. İşte onlardan bazıları...

Markaların pazar değerlerini, hisselerini ve çalışma performanslarını göz önünde bulundurarak hazırlanan en değerli markalar listesinde, 2018 yılında da teknoloji ve yazılım şirketleri üst sıralarda bulunuyor. Son olarak Brand Finance şirketinin yaptığı değerlendirmeye göre dünyanın en değerli 10 markasının güncel listesi şu şekilde:

ICBC

Çin Endüstri ve Ticaret Bankası ICBC, son 10 yılın en çok gelişen şirketlerin başında bulunuyor. Küresel marka değerini 5 kat artıran banka, listede 10. sırada bulunuyor. Bankanın marka değeri 59.2 milyar dolar.

Walmart

Amazon'un en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Walmart, teknoloji ve yapay zeka üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Şirketin piyasa değeri 61,5 milyar dolara ulaşırken her ne kadar geçen yıla oranla düşüş yaşasa da en değerli şirketler listesinde kendine yer bulabiliyor.

Verizon

AOL ve Yahoo şirketleri ile birleşme kararı alan ve ortak bir yazılım geliştirmek için çalışmalara başlayan Verizon, 62,8 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Şirket, yüzde 5'lik bir küçülme yaşasa da yine de en değerli markalardan biri konumunda.

Microsoft

Önünde çok güçlü rakipler olmasına rağmen değerini yıllardır korumayı başaran Microsoft, dünyada 600 milyona yakın kullanıcıya sahip dev bir şirket. 81,2 milyar dolarlık marka değerine sahip olan firma, her yıl büyümeye devam ediyor.

AT&T

Bir telekominikasyon şirketi olan AT&T markası, ABD'de pek çok medya ve internet sitesini satın alarak yoluna devam ediyor. Marka değeri 82,4 milyar dolar olan şirket, CNN ve Warner Bros gibi dev markaları da bünyesinde bulunduruyor.

Facebook

Geçtiğimiz yılı çalkantılarla geçiren ve skandallarla adı anılmaya başlanan Facebook, halen en güçlü marka değerine sahip şirketlerden biri. 89,7 milyar dolarlık değeri ile olaylara rağmen yükselişini sürdüren sosyal medya şirketi sıralamada geçen yıldan daha iyi noktalara gelmesini bildi.

Samsung

Kripto para ve yapay zeka alanında da çalışmalara başlayan Samsung, 92.3 milyar dolarlık değeri ile listenin üst sıralarında bulunuyor.

Google

Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Google, yıllık yüzde 10 büyüme ile değerini 120 milyar dolara çıkardı.

Apple

146 milyar dolarlık değeri ile iPhone satışları üzerinden değerini artıran Apple, geçen yıla gören düşüş yaşadı. Ancak yine de en değerli markalar arasında bulunuyor.

Amazon

Dünyanın en değerli markası konumunda olan Amazon'un değeri 150 milyar dolara ulaştı. Şirketin yıllık büyüme oranı ise yüzde 42.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)