BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte dünyada afetlere en açık bölge----

İşte dünyada afetlere en açık bölge

İşte dünyada afetlere en açık bölge
06 Ocak 2023 - 17:08 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler, Asya-Pasifik bölgesini "doğal afetlere en açık alan" olarak tanımladı. Bu bölgede yaşanan ölümlerin, dünya genelinde yaşanan tüm afet ölümlerinin yüzde 88,4'üne tekabül ettiği açıklandı.

 

Birleşmiş Milletler (BM) Asya ve Pasifik Bölgesi Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESCAP), Asya-Pasifik bölgesini dünya genelinde “doğal afetlere en açık alan” olarak tanımladı.

UNESCAP’ın yayımladığı “2022: Felaketlerin üst üste geldiği ve katlandığı yıl” adlı raporda, bölgede geçen yıl meydana gelen sellerin, dünya genelinde yaşanan en ölümcül doğal afetler arasında yer aldığı belirtildi.

Geçen yılın üst üste gelen bir dizi felaketin yaşandığı ve kalıcı zararlar bıraktığı bir sene olduğu aktarılan raporda, söz konusu ölümcül sellerin, dünyadaki tüm felaketlerin yüzde 74,4’ünü oluşturduğuna işaret edildi. Asya-Pasifik bölgesinin dünya genelinde “doğal afetlere en açık alan” ilan edilen raporda, bölgedeki sellerde yaşanan ölümlerin ise dünya genelindeki felaketlerde meydana gelen ölümlerin yüzde 88,4’üne tekabül ettiği ifade edildi.

SELLER, OLAĞANÜSTÜ YAĞIŞLAR, KURAKLIK…

Raporda, 2022 yılının bahar aylarında yaşanan rekor düzeydeki sıcaklıkların Pakistan’daki buzulların erimesine yol açtığına yer verilerek, muson mevsimindeki olağanüstü yağışların ülkenin önemli bölümünde devasa sellere neden olduğu belirtildi.

Pakistan’ın yanı sıra Afganistan, Avustralya, Bangladeş, Hindistan ve Tayland’da da yoğun sellerin görüldüğü kaydedildi.

Çin, Kiribati ve Tuvalu’da kuraklık yaşanırken kavurucu sıcakların Hindistan, Japonya ve Pakistan’ı etkisi altına aldığı bunların yanı sıra Megi ve Nalgea tayfunlarının da Filipinler’de toprak kaymalarına yol açtığı belirtilen raporda, Afganistan, Fiji ve Endonezya’da da depremlerin meydana geldiği hatırlatıldı.

Almanya'da afet uyarısı denemesi yapıldı

 

Kolombiya'da doğal afet yine can aldı

 

Türk Kızılay, afet müdahale merkezi kuracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)