BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte Buffett'ın eşine vasiyeti----

İşte Buffett'ın eşine vasiyeti

İşte Buffett'ın eşine vasiyeti
05 Mayıs 2014 - 07:00 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, Berkshire Hathaway şirketinin yıllık toplantısında eşine vasiyetini açıkladı

Dünyanın en zengin dördüncü kişisi ünlü yatırımcı Warren Buffett, Berkshire Hathaway şirketinin hissedarlarıyla gerçekleştirdiği yıllık toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

EŞİNE VASİYETİ

Daha önce de kendisinin ölümünden sonra ailesinden istediklerini açıklayan Buffett, bu kez karısından eline geçen parayla S&P 500 borsa fonuna yatırım yapmasını istediğini belirtti. Ölümünden sonra Berkshire'ın başarılı olamayacağından korktuğu için mi böyle bir vasiyette bulunduğunu soran gazetecilere Buffett, "Kendisinin eline zaten yüklü bir nakit geçecek" dedi ve şirket hissesinin performans artışından çok mantık çerçevesinden yatırım önerisinde bulunduğunu söyledi.

COCA-COLA İLE SAVAŞMAK İSTEMEDİM

Buffett, Coca Cola şirketinde yönetici maaşlarının artırılmasına yönelik yapılan oylamada çekimser oy kullandığını çünkü Coca Cola ile savaşa girmek istemediğini söyledi. Buffett, çekimser oy kullanmanın bir öneriye karşı çıktığını göstermenin en net yolu olduğunu söyledi. Ünlü yatırımcı, “Birçok durumda önerisine karşı çıktığın kişilerle savaşmanın iyi bir şey olmadığını düşünüyorum” dedi.

“DIŞLANIRSINIZ”

Buffett, "Yönetim kurulunda yer alan birisi, önerilere karşı çıkarsa diğer yöneticiler arasında dışlanır" dedi ve şöyle devam etti: “Yemek masasında geğerirseniz, yemeği mutfakta yersiniz." Ünlü yatırımcısının sahibi olduğu Berkhire şirketinin elinde 400 milyon adet Coca Cola hissesi bulunuyor. Yani Buffett, Coca Cola’nın yüzde 9 hissesine sahip.

GATES DE KATILDI

Berkshire şirketinin hissedarlarıyla gerçekleştirdiği yıllık toplantıya Microsoft şirketinin kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates de katıldı. İkilinin hayranlarından birisi Buffett, Gates ve Berkshire hissedarlarıyla birlikte son dönemin en popüler fotoğraf akımı “selfie” çekti.

TOPLANTIDAN ÖNE ÇIKANLAR

Buffett’ın toplantıdaki konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle: -Buffett, Google’ın kendi kendini süren arabası, trafik kazalarının önüne geçemeyeceğini ancak otomobil sanayii için büyük tehdit olduğunu söyledi. -Buffett, ABD Merkez Bankası Fed’in Başkanı Janet Yellen’ın göreve gelmesinden bu yana oldukça başarılı işlere imza attığını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)