BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİşte Boğaz'da kamulaştırılacak yerler----

İşte Boğaz'da kamulaştırılacak yerler

İşte Boğaz'da kamulaştırılacak yerler
07 Temmuz 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

Boğaz trafiğini rahatlatmak için 61 parselde 2 metrekareden 197 metrekareye kadar istimlak yapılacak

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Boğaz trafiğini rahatlatmak için, yoğunluğun en fazla olduğu noktalardan biri olan Çengelköy’e neşter vuruluyor. Hürriyet'ina haberine göre mesai saatlerinde Boğaziçi Köprüsü’ne girişte saatlerce araç kuyruğuna neden olan Beylerbeyi’ndeki kavşak düzenlemesinin ardından şimdi de Çengelköy’de tıkanan trafiğe çözüm için Bakanlar Kurulu, İstanbul Büyüşehir Belediyesi’nin talebi üzerine toplam 4 bin metrekarelik arazinin ‘acele kamulaştırlmasına’ karar verdi.
18 Haziran 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onaylamasından sonra 2 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Hazırlanan palana göre, Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı ve Vahdettin Köşkü ve Çevresi Yol Düzenlemesi Projesi kapsamında vatandaşların tapulu arazilerinden 61 parselde, 2 metrekareden 197 metrekareye varan istimlak yapılacak. Proje kapsamında Çengelköy’deki ışıklar kaldırılıp, Çengelköy’den Boğaziçi Köprüsü yönüne olan trafik tek yönlü olacak. İBB tarafından daha önce kamulaştırılan ve halen otopark olarak kullanılan 28 dönümlük araziye de iki katlı yer altı otoparkı yapılacak.
PARK ETMEK YASAK
İleride İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’da toplam 83 kilometrelik tünel projesi arasında yer alan ve Anadolu Yakası’nın Boğaz trafiğine çözüm amaçlı Beylerbeyi – Anadoluhisarı arasında yapımı planlanan tünel çalışması başlayana kadar Çengelköy’de kördüğüm olan Boğaz trafiğini rahatlatacak düzenlemeyle, Çengelköy’deki ışıklar tamamen kaldırılıp, trafik akışı tek yönlü verilecek. Çengelköy’de yol kenarlarındaki park yerleri kaldırılıp, yaya yolu genişletilecek, indir-bindir amaçlı cepler yapılacak.
SAHİLDE YÜRÜYÜŞ YOLU
Bu projenin bir ayağı da Çengelköylülerin talebi doğrultusunda ileride sahilin vatandaşa yürüyüş yolu olarak açılması yönünde. Söz konusu proje de hayata geçirilirse, Çengelköy sahilinde Güneş Sigorta’ya ait olan ve İBB tarafından satın alınarak halen otopark olarak kullanılan 28 dönümlük arazinin önünde sahil yürüyüş bandı yapılması planlanıyor. Aynı proje kapsamında Kuleli Askeri Lisesi’nin önündeki alan da sahil yürüyüş yolu olarak düzenlenecek.
Vahdettin Köşkü’ne helikopter pisti
TÜRKİYE’ye gelen yabancı devlet adamlarının konaklaması amacıyla yeniden ihya edilen ve bahçesinde helikopter pisti de yapılacak olan Vahdettin Köşkü’nün yanındaki, 22 bin metrekarelik arazi İBB tarafından 2 yıl önce satın alınmıştı. Alan 1/5000 binlik planlarda imar hakkı görünmesine rağmen yeşil alan olarak kazandırıldı. Arazinin bir bölümü de mezarlık alanı olarak ayrıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)