BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİşte Aziz Yıldırım'ın savunması----

İşte Aziz Yıldırım'ın savunması

İşte Aziz Yıldırım'ın savunması
13 Ocak 2015 - 16:10 www.finansgundem.com

Aziz Yıldırım'ın yargılanmasına bugün yeniden başlandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım mahkeme salonunda bomba açıklamalar yaptı

Duruşmada savunmasını yapan Aziz Yıldırım, "Emniyette fotoğrafmı çeken kişi ben Fenerbahçeliyim bu foto bir yerde çıkmaz diye dalga geçti. Foto Habertürk'te yayınlandı" dedi.

İşte Aziz Yıldırım'ın duruşma salonunda söylediklerinden flaş bölümler;

-"Trabzonspor, 17-25 Aralık operasyonlarında nerede duruyor söylesin. Ben bu operasyondur diyorum

-"Türkiye Cumhuriyeti tektir. İçinde bir başka devlet kurulamaz. Kurulursa hepimiz karşısında oluruz."

İFADE VERMEDEN METRİS'TE YERİMİ HAZIRLADILAR

-"Hastanede daha ifade vermemişken, Metris'te yatacağım yer belliydi. Çünkü bu planlanmış bir operasyondu."

DALGA GEÇTİLER

-"Emniyette fotoğrafmı çeken kişi ben Fenerbahçeliyim bu foto bir yerde çıkmaz diye dalga geçti. Foto Habertürk'te yayınlandı. Gazeteye basılan o fotoğraf benim için şereftir."

BİR VEKİL ERGENEKON'A BAĞLAMAK İSTEDİ

-"Amaç beni Ergenekon'a bağlamaktı. Çünkü bir milletvekili benim Ergenekon'un kasası olduğumu söylüyordu. Ergenekon'a bağlayamayınca, 6222 yasasını çıkardılar. Yasa çıkmadan bizi dinlemeye aldılar. Masumane konuşmaları dinlediler."

ŞİKE DEĞİL MEMLEKET ELDEN GİDİYOR

-"Bu bir şike davası değildir. Memleket elden gidiyor..."

AZİZ YILDIRIM'IN MAHKEMEYE VERDİĞİ YAZILI İFADENİN TAMAMI

Yıldırım'ın yargılanmasına bugün başlandı. Yıldırım, mahkemeye yazılı olarak verdiği savunmasında oldukça çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Yıldırım'ın yazılı savunması...
 

"Sayın Başkan Sayın Üyeler…
 
Öncelikle almış olduğunuz bu yürekli ve haklılığı hergeçen gün artarak anlaşılan kararınızan ötürü sizleri kutluyorum…
 
Sizler bu kararla sadece adaleti sağlamakla kalmadınız , Adil Yargılanma ve Savunma hakkı ihlalleri ile kuşatılan Türk Yargı Sistemi ni illegal yapı ve yapılanmaların vesayet ve hükümranlığındanda kurtaran ilk ateşi yaktınız.Bu yüzden. Kendim, Ülkem ve Hukuk adına  minnetarım.
 
Huzurunuzda yapılan yargılamaya ilişkin çok fazla şey konuşacağımı düşünenler yanılmaktadırlar..Hukuka Uygun olarak elde edilmemiş ve açıkça hukuka aykırı olan bu delillerle alınmış kararlar hakkında konuşmayı bu ülkeye  ve siz Cumhuriyetin Hukukçularına yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyorum.Bununla birlikte   bu dönemin ve bu döneme ait yapılanmanın , hukuka aykırı olarak kurulan Özel  Makamlarını,bu Makamlarca oluşturulan Hukuka Aykırı delillerini ve en önemlisi Mülkün Hukuku na paralel yeni bir hukuk yaratmaya yönelik bu kararlarını  tanımadığımı  buradan bir kez daha ilan ediyorum…
 
Bununla birlikte Yargılamanın dışında hiçbir şey söylemeyeceğimi düşünenlerde  yanılmaktadırlar.Zira bugün yaşanılanlar ve yaşatılanlar sadece Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe'ye yönelik değildir . Ülke barışına,,vatansever gazeteci ve yazarlara, saygın emniyet mensuplarına,ve  bu iddialar yüzünden ,onuru ve şerefi uğruna  gözünü kırpmadan hayatına son veren  şanlı TSK mensuplarına kısacası bu toprakları Vatan yapan tüm değerlere yöneliktir.Ve bugün ben Aziz Yıldırım olarak bu nedenlerle savunmamın  Yüce Türk Milleti adına yapıldığının kayda geçmesini istiyorum.
 
Ve bugün, bu vatan için bu ülke için bu cumhuriyet için yaşayan insanlara yönelik olarak yapılan örgüt kurma.şike yapmak,darbe yapmak,casusluk yapmak,ve onlarca asılsız iddiaları ülkem ve bu onurlu  insanlar adına  külliyen reddediyorum..3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan sürecin her aşamasında yapmış olduğum tüm savunma ve açıklamaları  aynen tekrar ediyor, ogün nerede duruyorsam bugünde aynı yerde durduğumu yineliyorum.
Ogün bu vatan evlatlarını örgüt kurmakla suçlayanlar,kurgu fezlekelerin altına imza atanlar,şafak sökmeden ocaklarımıza çöküp bizleri silahlı suç örgütü üyesi yapanlar ve en acısı bunları yapanlara bağımsız basın adı altında alkış tutanlar bugün ya terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorlar yada cezaevindeler..
 
Biz o tarihte “Ne şikesi Memleket Elden Gidiyor” dediğimizde gülenler şimdi yanıldıklarını anlatıyorlar her fırsatta.
 
Aziz Yıldırım'ı Devrimci Karargah Örgütü Üyesi ve İBDA-C örgüt üyeliğinden dinleyenler şimdilerde ifade üzerine ifade veriyorlar…
 
2011 yılında bu operasyonların Aziz Yıldırıma ve Fenerbahçeye değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine yönelik olacağını söylediğimde gülenler bugünlerde Devletin bu yapılardan nasıl arındılacağı konusunda fetva veriyorlar.
 
Bu zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti Yargısını,Emniyetini ve TSK rini hedef alarak Türkiyeyi  savunmasız bir şekilde uluslar arası emperyalist politikaların kucağına atıldığını söylediğimizde bize gülenler bugün tv larda haklılığımızı tekrarlıyorlar.
 
Ve bunları Sayın Cumhurbaşkanına yazdığımızda ve asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti olacağını anlattığımızda bizi eleştirenler şimdilerde adımızla konuşuyorlar.

Sadece şike davası değil,bu Cumhuriyetin bu Devletin tüm vatansever kişi ve kuruluşlarına yönelik tüm  bu davalar bu ülkenin taşıyamayacağı ağır bir yüktür.Ve ülkenin bir an evvel bu yükten kurtulması lazımdır…
 
Süratle ve kararlılıkla sonlandırılacak bu davalar ve verilecek beraat kararları ;belki  bu dönemin faturasını canıyla,onuruyla hürriyetiyle yada  geri kalan tüm hayatı ile ödeyenlerin acısını hafifletmeyecektir..Ancak aynı şartlarda aynı direnişi göstermekten kaçınmayacak bu insanlara iade edilecek itibar, Türkiyenin itibarı olacaktır.
 
Çünkü bizler bu ülkeyi çok sevdik iyisiyle kötüsüyle,eğrisiyle doğrusuyla ve ona ait ne varsa…Ve bu ülkenin itibarı için yaşadık..Hakkımızda asılsız iddialarla  hükümler kurulduğunda cezaevlerinde  yatmak için koşarak geldik..Ve birileri  uluslararası platformlarda Türkiyeyi ve ona ait ne varsa şikayet etmek için fırsat kollarken,biz tüm çektiklerimize rağmen haklı çıksak da Türkiye aleyhine dava açmayacağımızı peşinen kabul ettik…
Ve bu kararlılığımız son nefesimize kadar sürecektir.
 
Ve Fenerbahçe, aynı kararlılıkla, Cumhuriyetin, Demokrasinin,özgürce ve kardeşçe  yaşanılan büyük  Türkiye için yoluna kaldığı yerden devam edecektir.
 
Aziz Yıldırımın başkanı olduğu tek örgüt ise Atatürk Türkiyesinin en büyük sivil toplum ve spor örgütü olan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kalacaktır.
 
Ve dün olduğu gibi  bugün ve hergün son sözümüz Darağacında bile olsak Fenerbahçe olacaktır.
 
Ve suçumuz Fenerbahçeli ve Vatansever olmaksa, ölene kadar mahkum yaşamayı göze aldığımızı bildirir, yine bir vatan şairinin  “ONUR DA AĞLAR” isimli dizeleriyle sözlerime son veririm.
 
NE ALNIMIZDA BİR AYIP
NE KOLTUK  ALTINDA SAKLI HAÇIMIZ
BİZ BU HALKI SEVDİK
VE BU ÜLKEYİ,
İŞTE BAĞIŞLANAMAZ, KORKUNÇ SUÇUMUZ
 
AZİZ YILDIRIM"
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)