BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Ak Parti'nin yeni ekonomi vaatleri----

İşte Ak Parti'nin yeni ekonomi vaatleri

İşte Ak Parti'nin yeni ekonomi vaatleri
21 Eylül 2015 - 07:28 www.finansgundem.com

AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde vatandaşın cebine odaklı daha cömert vaatler üzerinde duracak

7 Haziran seçimlerinde ekonomi vaatlerini daha çok mega projeler üzerine yoğunlaştıran AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde vatandaşın cebine yansıyacak vaatlere odaklanacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ABD gezisi dönüşüne kalan ekonomi programının bu kez doğrudan vatandaşa yönelik olacağını belirten AK Parti’nin ekonomi kurmayları, gelir dağılımı adaletsizliğini düzeltmeye yönelik bir programla halkın karşısına çıkacaklarını belirttiler.

Habertürk'ün haberine göre, Haziran ayındaki seçimlerde CHP ve diğer muhalefet partilerinin emeklilere yılda iki ikramiye verilmesi, en düşük emekli aylığı ve asgari ücretin bin 500 liraya çıkartılması gibi vaatlerinin halkta karşılık bulduğunu gören AK Parti de 1 Kasım seçim kampanyasında somut ekonomi vaatlerinde bulunacak. Geçen seçimde ekonomi programının daha çok mega projelere yoğunlaştığına dikkat çeken partinin ekonomi kurmayları, bu seçimde vatandaşa doğrudan yansıyan, vatandaşın cebine hitap eden vaatlere yer vereceklerini belirttiler. Ekonomi programında gelir dağılımını düzeltecek tedbirler öngörüleceğini kaydeden bir ekonomi kurmayı, emeklilerin durumunu iyileştirecek adımlar atılacağını ifade etti. Emeklilerin haklı olarak, 900 liralık aylıklarının 500 lirasını kiraya verince ellerinde bir şey kalmadığından yakındığını ifade eden ekonomi kurmayı, Davutoğlu’nun açıklayacağı ekonomi programında emeklilere yönelik düzenlemeler olacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın emeklilere bu yıl yapılan 100 lira ilave artışın tüm emeklilere yansıtılmasına ilişkin düzenlemenin yanı sıra emeklilere bayramda yılda bir defa toplu ödeme yapılmasının da tartışıldığı kaydedildi.

KONUT KREDİSİ AVANTAJI

Programda, geçen seçim bildirgesinde yer alıp da Meclis çalışamadığı için hayata geçirilemeyen konut kredisi kullanımında vergi istisna ve muafiyetlerinin gözden geçirilmesi, bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım, işsizlik sigortasından yararlanma koşullarının esnetilmesi ve yararlanma sürelerinin artırılması, belediyelere kreş zorunluluğu gibi vaatlere de yer verilecek.

TAŞERON İŞÇİ VAATLERİ DE PROGRAMDA

Başbakan Davutoğlu tarafından 7 Haziran seçimleri öncesi açıklanan ancak bürokratik süreci henüz tamamlanamayan kamudaki taşeron işçilerle ilgili vaatler de programda yer bulacak.

KADINLAR VE GENÇLERE ÖZEL TEŞVİK

AK Parti’nin seçim vaatleri arasında kadınlar ve gençler de önemli bir hedef kitle olarak belirlendi. Genç ve kadın istihdamı teşviklerinin yanı sıra genç ve kadın girişimcilere yönelik teşviklere de yer verilecek. Son günlerde artan şehit haberleri üzerine CHP tarafından askere giden gençlerin sigortalı sayılması ve sembolik düzeydeki ücretlerinin artırılması konusunda Meclis’e yasa teklifi vermesi dolayısıyla, AK Parti’de de bu yönde çalışma yapıldığı öğrenildi. Geçen seçimde CHP’nin ve diğer muhalefet partilerinin asgari ücret ile emekli aylıklarına yönelik vaatlerinin oy kaybında etkili olduğu değerlendirmesi yapılan AK Parti’de bu kez daha cömert vaatlerle seçmenin karşısına çıkılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Ancak AK Parti’nin ekonomi kurmayları, bu seçimde doğrudan vatandaşın cebine hitap etmekle birlikte bütçe dengelerini sarsacak adımlardan kaçınacaklarını belirttiler.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)