BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte 3‘üncü havalimanı!----

İşte 3‘üncü havalimanı!

İşte 3‘üncü havalimanı!
13 Nisan 2014 - 09:28 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yatırım projesi olan İstanbul Üçüncü Havalimanı'nda artık geri sayım başladı

İstanbul Üçüncü Havalimanı'nın ilk resimleri, projeyi yapan mimarlık ofisleri tarafından yayımlandı. 10 milyar euroluk projenin ilk etabı 2018 yılında tamamlanacak. Havalimanı tam kapasiteyle çalıştığında 150 milyon yolcuya hizmet verecek.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yatırım projesi olan İstanbul Üçüncü Havalimanı'nda artık geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl içinde ihalesi gerçekleştirilen havalimanında arazi teslim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ihaleyi rekor bedelle kazanan konsorsiyum da vakit kaybetmeden proje için kolları sıvadı.
 
İLK RESİMLER YAYIMLANDI 
Konsorsiyum, havalimanının tasarımı için dünyanın en büyük mimar ofisleriyle çalışırken, şirketler üçüncü havalimanıyla ilgili çizimleri de konsorsiyumun önüne koydu. Bu proje görsellerinden bazıları mimarlık ofislerinin internet sitelerinde de yayımlandı.



EN BÜYÜK TERMİNAL BİNASI 
Yayımlanan çizimler havalimanının ihtişamını tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken, internet sitelerinden yapılan açıklamaya göre, projede yer alacak Terminal 1 açık ara dünyanın en büyük terminali olacak. Binanın toplam büyüklüğü brüt olarak 1 milyon metrekare olarak hesaplanıyor. 

143 FUTBOL SAHASI KADAR 
1 milyon metrekarenin ne kadar büyük olduğunu tahmin edemeyenler için ufak bir örnek verelim. Türk Telekom Arena stadındaki sahanın büyüklüğü neredeyse 7 bin metrekare. Yani üçüncü havalimanının terminal binası yaklaşık 143 futbol sahası büyüklüğünde olacak. Buna binanın dışındaki hiçbir yapılaşma dahil değil. 



TOPLU TAŞIMAYA DA UYGUN  
Güneş ışığını daha rahat alabilmesi için özel malzemelerin kullanacağı havalimanı, toplu taşımıyla da entegre olacak.   

THY, şubat ayı itibarıyla Türkiye ve dünya genelinde toplam 243 noktaya uçuyor. Uçuş ağını da 98 ülkeye çıkaran şirketin Ocak-Şubat 2013 döneminde 6.4 milyon olan toplam yolcu sayısı ise, bu yılın aynı döneminde yüzde 22,1 artışla 7.8 milyona ulaştı. 2013 Şubat ayında uçak sayısı 211'ken bu yıl 237'ye yükseldi.

36 MİLYAR EUROYU BULACAK
Havalimanı için Mayıs 2013'te düzenlenen ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG kazandı. Bu rakam açık ara Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak kayıtlara geçti. Ödenecek KDV de eklendiğinde toplam miktar 26 milyar 142 milyon euro oldu. Tabii bu sadece ortakların ödeyeceği kira bedeli. Bunun dışında bir de yapılacak yatırım var. Ortakların proje için toplam 10.2 milyar euroluk yatırım yapması planlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)