BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİşte 105 yıllık yaşamın sırrı----

İşte 105 yıllık yaşamın sırrı

İşte 105 yıllık yaşamın sırrı
17 Eylül 2019 - 08:59 www.finansgundem.com

İki yıl önce 105 yaşında ölen Japon bilim insanı Shigeaki Hinohara, kendi hayatında da uyguladığı basit ama etkili tavsiyelerle uzun ve mutlu bir yaşamın kapılarını araladı

Ünlü Japon doktor Shigeaki Hinohara, insan ömrünün nasıl uzayacağına dair tavsiyeleriyle sık sık gündeme geldi. Uzun yaşam uzmanı olarak bilinen Hinoharai, kendisi de bu basit yaşam önerilerini uygulayarak 105 yaşına kadar yaşadı. 2017'de ölen ve ömrünün son dönemlerine kadar çalışmaya devam eden Hinohara, edindiği bilgileri paylaşmak için yaklaşık 150 kitap yazdı. Hinohara'nın 75'inci yaş gününde yayımlanan "Uzun Yaşamak, İyi Yaşamak" (Living Long, Living Good) adlı kitap onun en bilindik kitaplarından biri. Tıbbi bilgilerinin yanı sıra yaşayarak edindiği deneyimlerini de aktardığı kitap, 1.2 milyondan fazla sattı. İşte o kitapta yer alan uzun yaşamın sırları:

Keyfine göre yaşa: Enerjini yüksek tutmak için sizi mutlu eden şeylerle meşgul ol.
Sağlıklı beslen ve az ye: Sağlıklı kiloda ol. Sebze, meyve, balık ağırlıklı beslen. Zeytinyağının damarlar için mükemmel olduğunu ve cildi sağlıklı tuttuğunu unutma ve sofrandan eksik etme.
Planlı yaşa: Daima bir plan dahilinde yaşa ve bunu bir ilke haline getir. Çünkü işlerini, tatillerini ve aktivitelerini planlamak son dakika yaşanan olumsuz sürprizleri engelleyerek stresi azaltır.
Emekli olma: Emekliliği bekleyerek yaşama. Bir anda çalışmayı durdurmak, amaçlardan uzaklaştırabilir. Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı olduğun sürece çalışmaya ve üretmeye devam et.
Paylaşmayı bil: Sahip olduğun bilgi ve deneyimleri başkalarından saklama, diğerlerinin senin deneyimlerinden faydalanmasını sağla. Gelecek nesillerin, geleceklerini kontrol edebilmeleri için bu çok önemli.
Şifayı ara: Bilim tek başına iyileştirmez. Vücudundaki ağrılara odaklanma. Hayatta acı şeyler daima vardır ancak sen sana iyi gelen şeyleri bulmaya çalış. Acını unutturacak bir şeylere tutun. Müzikle ilgilen, hayvan besle.
Minimalist yaşa: Maddi kalabalıklardan kurtul. Sadece gerçekten ihtiyacın olan gerekli şeyleri edin. Hayatını basitleştir ve kolaylaştır.
Hareket et: Sağlıklı kalmak ve kasları güçlendirmek için daima yürü. Merdivenleri kullan. Kendi eşyalarını kendin taşı. Ne olursa olsun fiziksel aktiviten uzak durma.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)