BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte 100 milyar euroluk savunma planının detayları----

İşte 100 milyar euroluk savunma planının detayları

İşte 100 milyar euroluk savunma planının detayları
02 Haziran 2022 - 08:32 www.finansgundem.com

Alman Başbakan Olaf Scholz, Almanya'nın ordusuna 100 milyar euro yatırım yapma planının Berlin'in savaş gücünü önemli ölçüde genişletmesine izin vereceğini belirtti. Paranın büyük kısmı ülkenin hava kuvvetlerini güçlendirmeye gidecek.

Almanya, ordusunu güçlendirmek için 100 milyar euro harcayacak. Der Spiegel'e göre Alman Hava Kuvvetleri yeni Eurofighter jetleri, nakliye helikopterleri ve eskiyen Tornado çok amaçlı uçak filosunun yedekleri için harcanmak üzere 40,9 milyar euro verecek.

Değiştirilenlerden bazıları ABD yapımı F35'ler olacak. Ülke ayrıca, hava savunmasını modernize etmek ve AB'nin uzaya dayalı füzesavar savunma sistemi olan TWISTER'ı geliştirmek istiyor.

Komuta ve kontrol sistemlerinin dijitalleştirilmesi

İkinci en büyük yatırım, komuta ve kontrol sistemlerinin dijitalleştirilmesi olacak. Birlikler için yeni dijital radyolar ve yeni iletişim uyduları da dahil olmak üzere diğer öğelere 20,7 milyar euro gibi büyük bir miktar gidecek.

Alman Donanması 19.3 milyar euro alacak. Yeni Braunschweig sınıfı korvetler, F126 fırkateynleri ve Tip 212CD saldırı denizaltıları için ödeme yapılacak.

Yeni bir uçaksavar sistemi

Donanma ayrıca keşif uçağı, su üstü gemileri için yeni bir füze silah sistemi ve denizaltılar için yeni bir uçaksavar sistemi istiyor. Ayrıca çok amaçlı savaş botları ve modern denizaltı algılama sensörleri satın almayı planlıyor.

Özel fonun geri kalanı, birlikler, araştırma, geliştirme ve yapay zeka için daha iyi üniformalar ve taktik ekipman satın almak için kullanılacak.

Almanya'dan Ukrayna’ya hava savunma sistemi

Almanya'da enflasyon rekor tazeledi

Almanya'da ithalat fiyatları yükselişini sürdürüyor

Alman ekonomisi yüzde 0.2 büyüdü

Almanya, anayasasında değişikliğe gidiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)