BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstanbul'un heryeri prim yaptı----

İstanbul'un heryeri prim yaptı

İstanbul'un heryeri prim yaptı
03 Haziran 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

3'üncü köprü, havalimanı, Kanal İstanbul projelerini iyi takip edip yatırımı yapanların yüzü güldü

İstanbul'da 3'üncü köprü, üçüncü havalimanı, Marmaray, Kanalİstanbul haberlerini iyi takip edip emlak yatırımı yapanlarla dededen 5-10 dönüm tarla miras kalan İstanbul köylülerinin yüzü gülüyor. Sabah'ın haberine göre, 3'ü franchise, 11'i ikinci el proje ofisi olmak üzere toplam 14 ofiste 75 gayrimenkul danışman ile çalışan RE/MAX Abc'nin Brokeri Selami Arpacı; Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Kartal, Sancaktepe, Bahçelievler, Ispartakule ve Basın Ekspres başta olmak üzere İstanbul emlak piyasalarının nabzını tutuyor. Yıllardır 'Ne altın, ne döviz, emlaka yatırım yapın' tavsiyesi verdiğini söyleyen Arpacı, "Dün almayan bugün pişman oluyor" diye konuştu. İstanbul'un yerli-yabancı herkesin iştahını kabarttığını savunan Arpacı, "Çok değil 1-2 sene önce 'pahalı' diye almayanlar bugün almadığına pişman. Bugün almayanlar da 1-2 sene sonra pişman olacak" diyor. Arpacı, İstanbul'un köylerinin, gecekondu mahallelerinin, artık merkezde kalan eski sanayi bölgelerinin bile, her 2-3 yılda bir değerini katladığını belirtiyor.
Köyler de prim yaptı
Selami Arpacı, 'Özellikle 5-6 yıldır yerli-yabancı fark etmeden emlak talebi dikkat çekiyordu. İstanbul emlakta dünya yıldızı oldu. Yabancılar yoğun alıma geçti. Mütekabiliyet yasası, zengin Körfez ülkelerinden gelen talebi artırdı" dedi. Arpacı şöyle konuştu: "İstanbul'un taşı toprağı altın değil, elmas demeye başladım; çünkü merkezi de, köyü de prim yaptı. Yine de emlakta balon oluşmadı. Bugün alım için isteksiz davrananları '1-2 yıl sonra pişman olmayın' diye uyarıyorum." İstanbul'daki yeni yatırımları iyi takip edenlerin kazançlı çıktığını söyleyen Arpacı, "Ne döviz, ne de altın, son 10 yılda emlak kadar kazandırmadı. Doğru lokasyon ve doğru fiyattaki projeler ciddi prim yaptı" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)