BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'daki AVM yangını kontrol altına alındı!----

İstanbul'daki AVM yangını kontrol altına alındı!

İstanbul'daki AVM yangını kontrol altına alındı!
16 Aralık 2022 - 13:02 www.finansgundem.com

İstanbul Levent'teki Metro City AVM'de çatı kısmında başlayan yangına, itfaiye ekipleri müdahale etti. Can kaybının yaşanmadığı yangın, yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına alındı.


Levent'te bulunan bir AVM'nin çatı katında 12.35 sıralarında yangın çıktı. Çatı katında bulunan ve restoran, eğlence mekanı olarak kullanılan bölümde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman ise mağazaların bulunduğu alt katlara kadar etki etti.

AVM içindekiler özel güvenlik ekipleri ve alanda bulunan polis ekipleri tarafından yapılan uyarılarla hızla tahliye edildi. Polis ekipleri, itfaiyenin yangına ulaşabilmesi için Büyükdere Caddesi'ni Beşiktaş yönünde yaklaşık 20 dakika boyunca trafiğe kapattı.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, AVM dışından yanaştırılan merdivenler, içeriye giren ekipler ve binanın yan tarafında bulunan rezidans katlarından yangına müdahale ederek alevleri yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına aldı. Yangında can kaybı ve yaralanan olmadığı öğrenilirken, çevredekiler ise büyük panik yaşadı. Söndürülen yangının ardından itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. 

YANGINA 44 ARAÇ 131 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLDİ, YARALANAN VATANDAŞIMIZ BULUNMAMAKTA

Olay yerine gelen Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya , "AVM girişinin sol üst kısmında çatıdaki bir işletmenin çatısında çıkan bir yangına 44 araç 131 personelle müdahale edildi. Şu anda arkadaşlarımız bu işletmenin çatısındaki yangını kontrol altına almış bulunuyorlar. Ana binaya geçişte bir sıkıntı olmaması, yangının ulaşmaması için arkadaşlar çalışmalarını yaptı. Dumandan, yaralanan etkilenen vatandaşımız bulunmamakta. Hızlı bir şekilde tahliye işlemleri yapılmış.

Gelir gelmez içeride vatandaş olup olmadığını sordum, olmaması çok sevindirici. İçişleri Bakanlığı'mızın ve bakanlığa bağlı AFAD Başkanlığımızın ekiplerinin daha önce bu tarz deprem, yangın, sel gibi konulardaki çalışmaları yoğunlukla tahliye üzerineydi. Şu an için tanıdığı, ailesinden biri burada çalışan, buraya gezmeye gelmiş olan kimse ekran başında endişe etmesin, belirlediğimize göre içeride kimse yok, tabi itfaiye ekipleri son kontrolleri yapacak." dedi.

LEVENT'TE AVM'DE YANGINA TANIK OLANLAR O ANLARI ANLATTI

Levent'te bulunan bir AVM'nin çatı katında 12.35 sıralarında yangın çıktı. Çatı katında bulunan ve restoran, eğlence mekanı olarak kullanılan bölümde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman ise mağazaların bulunduğu alt katlara kadar etki etti. AVM içindekiler özel güvenlik ekipleri ve alanda bulunan polis ekipleri tarafından yapılan uyarılarla hızla tahliye edildi. Polis ekipleri, itfaiyenin yangına ulaşabilmesi için Büyükdere Caddesi'ni Beşiktaş yönünde yaklaşık 20 dakika boyunca trafiğe kapattı.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, AVM dışından yanaştırılan merdivenler, içeriye giren ekipler ve binanın yan tarafında bulunan rezidans katlarından yangına müdahale ederek alevleri yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına aldı. Yangında can kaybı ve yaralanan olmadığı öğrenilirken, çevredekiler ise büyük panik yaşadı. Söndürülen yangının ardından itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

AVM'de yönetiminden Ali İhsan Atar, "Yangının şuan halihazırda kiracımız olan fakat kapalı, faaliyette olmayan bağımsız bölümdeki yapıdan çıktığını düşünüyoruz. Hemen AVM'yi tahliye etmeye başladık. 8 dakika gibi çok kısa bir sürede herkesi tahliye ettik. İçeride duman tahliye fanlarımız çalıştı. 8 dakika içerisinde AFAD, itfaiye, polis herkes buradaydı. Şuanda soğutma çalışmaları devam ediyor. İçeride tabi duman oluştu, tahliye fanlarımız çalıştığı için sadece zemin katla sınırlı kaldığını düşünüyoruz.

Zemin katta itfaiye çalışmalarından dolayı su birikintisi oluştu. Sebebini bilmiyoruz, itfaiye araştıracak. Çatıda, yangın çıkan bölgenin üstünde hiçbir konut olmaması sevindirici. Kapalı olan gece kulübü gibi tabir ettiğimiz mekandan da çıkmış olabilir, başka bir noktadan da çıkmış olabilir" dedi.

POLİSLER VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BAĞIRDILAR ÇIKMAMIZI SÖYLEDİLER

Zemin katta bulunan bir mağazada çalışan Kadriye Çelebi, "Mağazadaydık, hiçbir şekilde beklemiyorduk böyle bir şeyi, polisler ve güvenlik görevlileri bir anda içeri girdiler. Bağırdılar. Çıkmamızı söylediler. Mağazada tek başımaydım, o korku ve panikle kepenk kapatmak zorunda kaldık. Zemin katta sadece dumanı gördük, dışarı çıkınca alevleri gördük. Zemin katta koşarak kaçanları görebildim sadece" diye konuştu.

Fransa’da korkunç yangın: 5'i çocuk 10 kişi can verdi

 

Fatih'te 6 katlı otelde yangın çıktı

 

Çırağan Sarayı'nın otel bölümünde yangın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)