BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul'da yağmur başladı----

İstanbul'da yağmur başladı

İstanbul'da yağmur başladı
07 Ağustos 2015 - 12:39 www.finansgundem.com

Bugün öğlen saatlerinde İstanbul'da yağmur etkisini göstermeye başladı. Yetkililer akşam saatleri için uyarılarını tekrarladı.

Meteoroloji; dün üç bölge için fırtına uyarısında bulundu, rüzgar ve yağmur özellikle Ege'de etkisi gösterdi. İzmir ve çevresinde sağanak yağış hayatı felç etti. Peş peşe kazalar yaşandı, ağaçlar devrildi hatta evlerin çatıları uçtu. Yıldırım nedeniyle 10 hektar ormanlık alan küle döndü. Bugün öğlen saatlerinde ise İstanbul'da yağmur etkisini göstermeye başladı. Yetkililer akşam saatleri için uyarılarını tekrarladı.

İzmir’de son günlerde sıcak ve nemin etkisiyle bunaltıcı yaz günleri geçiren vatandaşlar, kent genelini kaplayan toz bulutunun ardından yağan sağanak yağışla zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağışa hazırlıksız yakalandı, bazıları ise yaz günündeki yağmurun keyfini çıkardı. Yağmur nedeniyle trafik felç olurken, yağmur kazalara da neden oldu.

KAZALAR PEŞ PEŞE GELDİ



Yağmurun ardından kazalarda peş peşe geldi.  Çobançeşme-Konak seferini yapan Fuat Şen idaresindeki belediye otobüsü yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda yol kenarındaki evin balkonuna çarparak durabildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 sağlık ve 155 polis ekiplerine bildirdi.
 
DOLU YAĞIŞINA DİKKAT 
Metrekareye düşen yağış miktarı ise kent merkezinde 35,5, Gaziemir'de de 20 kilogram olarak ölçüldü. Yetkililer, bugün de kentin merkezindeki hava sıcaklığının 32-33, iç kesimlerinde 35-36 dereceye yükseleceğini ve akşamüstü saatlerinde gök gürültülü sağanak beklendiğini kaydetti. Kısa süreli fırtına, dolu, şimşek ve yıldırım olaylarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi.

BURSA, ARDAHAN VE KÜTAHYA İÇİN DE UYARI
Yetkililer yağışların Bursa, Ardahan, Kütahya'da etkili olacağını vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Volkan Şen’i sıkıştığı yerden kurtararak Şen’i Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Şen'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AMBULANS ÇÖKEN YOLDA MAHSUR KALDI



Karabağlar ilçesinde göreve giden bir ambulans ise aşırı yağış yüzünden çöken yolda çukura düşerek mahsur kaldı. Bozyaka Mahallesi 5714/1 meydana gelen kazada Mahsur kalan ambulans belediye ekiplerinin çalışması sonucu çukurdan çıkarıldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde hizmete giren ve girdiği gün arızalan teleferik bugün yine yağmurun etkisiyle arızalandı. Yoğun çalışmaların ardından teleferik yaklaşık bir saatte normale döndü.

Yağmurun ardından kazalarda peş peşe geldi.  Çobançeşme-Konak seferini yapan Fuat Şen idaresindeki belediye otobüsü yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda yol kenarındaki evin balkonuna çarparak durabildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 sağlık ve 155 polis ekiplerine bildirdi.

YILDIRIM DÜŞTÜ 10 HEKTAR YANDI



Bugün saat 05.00 sıralarında Kaynaklar Mahallesi Karapınar Deresi Mevkiinde ormanlık alanda yıldırım düşmesiyle yangın çıktı. 10 hektarlık alandan yükselen alevleri görenler durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yangına 14 arazöz ile karadan 1 söndürme uçağı ve 5 helikopterle havadan müdahale etti.

BODRUM’DA ŞİMŞEK VE YILDIRIMLAR BÜYÜLEDİ



Yaklaşık bir saat boyunca ardı ardına gökyüzünde beliren şimşek ve yıldırımlar bazı vatandaşları ürkütürken, bazı vatandaşlara da görsel bir şov sundu. Cep telefonlarıyla şimşek ve yıldırımların fotoğraflarını çeken bir çok vatandaş bu fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı. Fotoğrafların üzerine ‘Ağustos ayında Bodrum’, ‘Bodrum’da şuan gökyüzü’, ‘Noluyoo’, ‘Gökyüzü çıldırmış olmalı’ gibi yazılar yazan vatandaşların fotoğraflarına da bir çok yorum geldi. Geceyi aydınlatan şimşek ve yıldırımlar özellikle Turgutreis Mahallesi üzerinde oluşurken, Yarımadanın hemen hemen her yerinden görüldü. Öte yandan ilçenin bazı noktalarına da kısa süreli yağmur yağdığı öğrenildi.

FIRTINADA DEVRİLEN AĞAÇ ÜZERİNE DÜŞTÜ



Manisa’nın Salihli İlçesi’nde, akşam saatlerinde şiddetli yağışla birlikte etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Yolda yürüdüğü sırada ağacın üstüne devrilmesi sonucu Suzan Özçelik (39) yaralanırken, ilçe genelinde çok sayıda ağaç otomobillerin üzerine devrildi, elektrik telleri koptu.

Salihli’de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur birlikte fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fırtına ağaçları devirirken, kopan elektrik telleri nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. Salihli Devlet Hastanesi yakında yoldan geçen bir kadının üzerine ağaç devrildi. Devrilen ağacın altında kalan Suzan Özçelik hafif şekilde yaralandı. Salihli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Özçelik’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan Kemerdamları, Poyrazdamları ve Yağbasan Mahallelerinde ise yoğun dolu yağışı olduğu öğrenildi. Dolu yağışı nedeniyle bölge genelinde tarım arazilerinin zarar gördüğü belirtildi.

1 SAAT YETTİ



Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde etkili olan yağmur ve dolu bazı binaların alt katlarını su altında bıraktı.  Yaklaşık 1 saat süren şiddetli yağış sonrası şehir merkezinde zarar oluşmazken, Moymul mahallesinde bazı apartmanların alt katlarında su baskını yaşandı. Yağan yağmur suları kanalizasyon borularının tıkanması ile bazı apartmanların alt katlarına girdi. Cadde kenarlarındaki bazı ağaçların dalları yağan şiddetli dolu nedeniyle kırıldı. Eğimin dik olduğu Dağçeşme mahallesinde yağış taş ve toprakları da sürükledi.   Zabıta ve itfaiye ekipleri su baskını yaşanan yerlerde çalışmalar başlattı.

ADANA'DA YAĞMUR
Adana'da bir haftadır aşırı sıcaklar yaşanırken, bugün kısa süreli yaz yağmuru yağdı.  Adana'da bir haftadır 57 yılın en sıcak günleri yaşanırken, hava biraz olsun serinledi. Bugün ise sabah saatlerinde kısa süreli olarak yağmur yağdı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar araçlarında sıcak için bulundurdukları şemsiyeyi bu kez yağmur için açtı. Bazı vatandaşlar ise yağmur altında yalın ayak yürümeyi tercih etti. Gençler ise yaz yağmurunu fırsat bilip yağmur altında öz çekim yaptı. Kısa süreli yağmur Adanalıları şaşırttı. Nemin yüzde 70'lerin üzerinde olması nedeniyle kentte bunaltıcı bir hava hakim.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)