BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da ulaşıma zam!----

İstanbul'da ulaşıma zam!

İstanbul'da ulaşıma zam!
27 Aralık 2022 - 11:39 www.finansgundem.com

İstanbul'da toplu taşıma ve servis ücretlerine zam geldi. Minibüslerde en kısa mesafe 5,25 liradan 7 liraya; taksilerde kısa mesafe 28 liradan 40 liraya çıktı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Olağanüstü Toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında toplu ulaşım ücretlerine zam gündemiyle Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, İBB'nin toplu taşıma ücretlerine yüzde 29,10 zam teklifi konuşuldu.

Bu kapsamda, kentte 7,67 lira olan tam elektronik bilet fiyatı 9,90 liraya yükseldi.

Minibüslerde en kısa mesafe 5,25 liradan 7 liraya çıktı.

Taksilerde ise açılış ücreti 9,80 liradan 12,65 liraya, kilometre başına 6,30 liradan 8,51 liraya, zaman tarifesinde saatlik ise 67,20 liradan 100,80 liraya yükseldi.

Taksilerdeki kısa mesafe ise yüzde 42 zam yapılarak 28 liradan 40 liraya yükseltildi.

Karara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel muhalefet şerhi koydu.

Yücel, konuşmasında, yerel yönetimlerin, yapması gereken en önemli temel görevlerinden bir tanesinin toplu taşıma olduğunu söyledi.

Bu ücretlerin bu derece artmasının insanları, toplu taşıma yerine bireysel araçlara yönlendireceği noktasında çekinceleri olduğunu anlatan Yücel, bu durumun da İstanbul trafiğine olumsuz yansıyacağını, toplu ulaşımın belediye tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini belirtti.

Doğalgaz hizmet bedellerine büyük zam!

 

Okul kantinlerine kira zam oranı belli oldu

 

İstanbul'da ekmeğe zam geldi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haber27 Aralık 2022 12:42

    Beceriksizlik liyakatsızlık idarecisizlik içinde yönetim sonunda sözde yapılan yapılacak olan anlamsız zamların fazlasıyla daha insanların eline geçmeden alınması parayı pul yaptılar

  • Isko27 Aralık 2022 12:16

    Noldu yahu verilen asgari ücret zammından daha fazla zam yaptılar verilen palavradan zamdan sonra TL nin en ufak değeri itibarı yok faizleri yükseltmeyerek aksine inatla ilimle bilimle ekonominin temel gerçeklerini yok sayarak inatlaşarak yükseltmeyip aksine faizleri indirdiler ülke kriz içinde tarihinin en büyük görülmemiş enflansyonunu gördü