BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da sular kesilecek mi?----

İstanbul'da sular kesilecek mi?

İstanbul'da sular kesilecek mi?
10 Ocak 2014 - 14:15 www.finansgundem.com

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İstanbul'daki su sıkıntısıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İstanbul'da 7 ve 17 yılda bir kuraklık yaşandığını belirtip, bu senede bir kuraklık olacağını ifade etti ve ekledi, "Önlemimizi aldık."
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'daki su durumu ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu susuzluk konusunda vatandaşların endişe etmemesini isteyerek, "Biz İstanbul'u susuz bırakmayacağız" dedi.
Küresel iklim değişikliği sebebiyle bazı bölgelerde kuraklık ya da sel baskınları gibi afetlerin yaşandığını belirten Eroğlu en kötü duruma göre tedbir aldıklarının altını çizerek "İstanbul'da kuraklık olsa dahi 2-3 yıl su sıkıntısı çekilmesin diye Melen Barajı'nın temelini atmaya karar verdik. Yakında Melen Barajı'nın temelini atıyoruz" diye konuştu.İstanbul'da 7 ve 17 yılda bir kuraklık yaşandığını dile getiren Eroğlu, 2007 yılında kuraklık yaşandığını hatırlatarak "2014 senesinde bir kuraklık var. Ama merak etmeyin, kuraklığa karşı da tedbirimizi alıyoruz" dedi. Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
"Melen Barajı'nın ne faydası var derseniz; Biz Melen Barajı'yla 1 yıl değil, 2-3 yıl kuraklık olsa dahi suyu orada biriktirmek istiyoruz. Melen havzası ayrı bir havza olduğu için, iklim itibariyle başka bir havza. Burada kuraklık olduğu zaman bazen orada olmuyor.Bir diğer müjde Ağva civarında 2 tane dev baraj inşa edeceğiz. Onun da projelerini bir an önce hazırlayın diye talimat verdim. Birisi Osmangazi barajı, diğeri Sungurlu barajı olmak üzere 2 tane daha dev baraj inşa edeceğiz.
Geçen sene bu tarihte İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 63 civarındaydı, bugün yüzde 33 civarında. Ama önemi yok biz tedbirlerimiz aldık. Yeşilçay ve Melen'i sürekli İstanbul'a aktarıyoruz. İstanbul'a sıkıntı yaşatmayacağız. Meteoroloji Perşembe gününden itibaren yağış tahmininde bulundu. Sadece İstanbul'a değil, hiçbir şehrimize su sorunu yaşatmayacağız. Bu yıl Kıbrıs'a da su götüreceğiz."
İBB Başkanı Kadir Topbaş "İstanbullulardan bir arzum var. Hızla tükenen doğal kaynaklar var dünyada, dengeli kullanmak gereklidir. Şehircilik bir medeniyet göstergesi olarak kaynakları doğru kullanmak, davranış biçimlerini doğru koymaktan geçer. Dışa bağlı olduğumuz başta enerji, akaryakıt, doğalgaz olmak üzere her birinde hassasiyet gösterilmeli hatta suyun musluğumuza gelinceye kadar maliyetinin yüzde 85'inin enerji olduğunu düşünürsek, suda da dikkatli olmak gerekir" diye konuştu.
Toplantının ardından el sıkışan ve sarılan Eroğlu ve Topbaş salonda bulunan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutladı. Salondan gazetecilerle selamlaşarak çıkan Eroğlu, Kadir Topbaş'la basına kapalı olarak görüştü.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Merve22 Ocak 2014 16:58

    sular kesılmesın herkez susuz kaldı yarın mısafır gelıyor çok mahcup durumda bırakıyorsunuz insanları.