BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da korona virüsten kaçıp buraya yerleşti ----

İstanbul'da korona virüsten kaçıp buraya yerleşti

İstanbul'da korona virüsten kaçıp buraya yerleşti
15 Ocak 2021 - 10:21 www.finansgundem.com

Tunceli'de Onur Demir (25), korona virüs salgını sürecinde İstanbul'dan ayrılarak memleketindeki Keban Baraj Gölü'nde bulunan adacığa yerleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşen Onur Demir, korona virüs salgınında insan kalabalığından uzaklaşmak için memleketi Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Kıraçlar köyüne yerleşti.

İhtiyaç kredisiyle tekne satın alan Demir, burada hayata geçirerek hayatını devam ettirmeye başladı. Teknesiyle Keban Baraj Gölü'ne yaklaşık 3 bin metrelik ağ seren Demir, gün içinde bu ağları sudan çıkararak, balık yakalıyor. İşi bittiğinde barajın ortasındaki adacığa teknesini yanaştıran Demir, avladığı balıklardan yiyerek yaşamını sürdürüyor.

VİRÜSTEN HİÇ ETKİLENMEDİM

Salgın sürecinde zamanını adacıkta ve teknede geçirdiğini söyleyen Onur Demir, "Şu an burada balıkçılık yapmaktayım. Günümün yüzde 80’i teknede geçiyor. Sürekli teknedeyim. Korona virüsten hiç etkilenmedim. Kafam çok rahat bu konuda. Genellikle bu adacığa geliyorum. Burada balığımı pişiriyorum, kitabımı okuyorum ve teknede kalıyorum. Sabahın ilk ışıklarında 3 bin metre ağ seriyorum, akşamları da çekiyorum. Rüzgar olmadığı sürece bu aynı şekilde hep böyle devam ediyor. Bazen hava güzel oluyor ve gece avına da kalıyorum. 24 saat boyunca su üzerinde kaldığım zamanlar da oluyor” dedi.

ÇOK ŞANSLI OLDUĞUMU SÖYLÜYORLAR

İstanbul'da zorlu ve sıkıntılı işleri bırakıp adacıkta kendi işini yaptığını belirten Demir, şunları söyledi:

"Yaz aylarında balık daha çok verimli, kış aylarında ise çok zor oluyor ve balık çok az çıkıyor. Yaz aylarında 100 kilo yakalarken kış aylarında 40 kiloya kadar düşebiliyor. İstanbul’da zorlu ve sıkıntılı işleri bıraktıktan sonra burada tekne alarak kendi işimi yapmam benim için bu korona virüs salgın sürecinde çok olumlu oldu. Hatta büyük şehirlerdeki arkadaşlarım bana bu süreçte hiç etkilenmediğimi ve çok şanslı olduğumu söylüyorlar. Benim hayalim, daha büyük ve lüks bir tekne alarak daha iyi ağlarla daha çok balık yakalamak. Bende manevi bir değere sahip olan bu adaya küçük de olsa bir kulübe tarzında ev yapmak isterim. Burası martıların ve ördeklerin olduğu çok güzel bir yer. Buranın suyu pırıl pırıl. Yaz aylarında burada çok yüzüyordum. Sürekli burada olduğum için de buraya çok alıştım."

600 polisle dev operasyon: 63 gözaltı kararı

 

Kısa vadeli borç 134.6 milyar dolar oldu

 

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)