BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü----

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü
11 Şubat 2019 - 19:06 www.finansgundem.com

İstanbul Çekmeköy Taşdelen Mahallesi'ndeki bir siteye askeri helikopter düştü, 4 asker şehit oldu

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi gönderildi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." dedi.

Vali Yerlikaya, dört askerin hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.  Yerlikaya, yaralanan 4 askerin şehit olduğunu bildirdi.

34 dakika havada kalmış

Çekmeköy’de saat 18:51’de düşen 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra’ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17’de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma açtı. 

Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi. 

Milli Savunma Bakanlığından açıklama

Bakanlığın Twitter hesabından, İstanbul'da meydana gelen helikopter kazasına ilişkin yapılan açıklamada, "İstanbul/4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy'de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit düşen askerlerin isimleri açıklandı. Şehit askerlerin isimleri şöyle: Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar. 

Helikopter kazasına yayın yasağı getirildi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)