BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da enerji zirvesi----

İstanbul'da enerji zirvesi

İstanbul'da enerji zirvesi
22 Kasım 2013 - 03:03 www.finansgundem.com

5. Enerji ve Ekonomi Zirvesi başladı. Cumhurbaşkanı Gül, "Fukushima faciasına rağmen genel eğilim nükleer enerjiye yatırım yönünde" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Fukushima’da yaşanan son facia, bazı ülkeleri nükleer santrallerini kapatma kararı almaya sevketmişse de, genel eğilim, yeni nesil teknolojilerle nükleer enerjiye yatırım yapmayı sürdürmek yönünde. Güneş, rüzgar, jeotermal ve hidroelektrik, sürdürülebilir kalkınma hedefleyen her ülkenin enerji sepetinde artan bir ağırlığa sahip olmalı” dedi.

Gül, Tarabya Oteli'ndeki Atlantik Konseyi 5. Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin açılışında konuştu. Gül, şu bilgileri verdi: “Türkiye, dünya enerji güvenliğini geliştirerek, sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik büyümenin teminine yönelik çalışmalara kararlılıkla katkı sağlamaktadır. Başta Azeri gazı olmak üzere, Kafkasya, Orta Asya ve Ortadoğu kaynaklı doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya nakli konusunda Türkiye’nin dahil olduğu ve geliştirdiği stratejik projeleri şüphesiz yakından takip ediyorsunuz. Bu projelerin, Avrupa’nın da güvenlik, istikrar ve refahının pekiştirilmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. Tüm katkılarımıza rağmen, AB ile üyelik müzakerelerimizde tıkanan fasıllardan birinin de enerji olmasının ne kadar büyük bir çelişki ve talihsizlik olduğunu vurgulamakta yarar görüyorum. Bu çelişkiyi gidermesi gereken taraf, kuşkusuz AB’dir ve AB’li dostlarımızın bu gerçeğin farkında olduklarına inanıyorum.”

IRAK'IN BÜTÜN BÖLÜMLERİYLE TEMASTAYIZ

Gül, Irak’ın 2030’da dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olacağını belirtti. Gül şunları söyledi: “Uluslararası Enerji Ajansı, 2035’e giden süreçte Irak’ın, dünya petrol üretimindeki toplam artışın yüzde 45’ini gerçekleştireceğini tahmin etmektedir. Türkiye, bölgesel sahiplenme, ortaklık ve işbirliği ruhu içinde ekonomik değer üreten projeler geliştirmeyi sürdürecektir. Irak ve bütün bölümleriyle yaptığımız son temaslar, son yakınlaşmalar doğrusu bunun çok açık örneklerinden birisidir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)