BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da çeyrek altın fiyatına erik----

İstanbul'da çeyrek altın fiyatına erik

İstanbul'da çeyrek altın fiyatına erik
27 Mart 2023 - 11:53 www.finansgundem.com

Can eriği, İstanbul'daki manav tezgahlarında yerini alırken, fiyatı bin 990 lira ile şaşkına çevirdi.

Baharın gelmesiyle yılın ilk can eriği hasadı yapıldı. İstanbul Şişli'de bazı manavlarda can eriğinin kilosu bin 990 liradan satışa sunuldu. Mart ayının sonunda ilk hasadı yapılan can eriğinin İstanbul'daki tezgâhlarda yüksek fiyata satılması nedeniyle birçok müşteri, bu fiyattan eriği alamayacağını söyledi. Tanesi 20 liraya gelen erikten almak isteyenler, altına meydan okuyan fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

"HAMİLELER AŞERDİĞİ İÇİN GETİRDİK"

Manav İbrahim Bulut, hasadın yeni olduğunu, zaman geçtikçe fiyatın düşeceğini belirterek, “Yeni hasat olduğu için fiyatın şu anda yüksek olması normaldir. Hamileler aşerdiği için biz can eriği getirdik. Hasat artmaya başladıkça, eriğin fiyatı zamanla düşecektir. Her yeni üründe bu böyledir. Hasat yeni olduğu için fiyat pahalı olabiliyor. Vatandaşların isteği üzerine getirmek zorunda kaldık. En azından aşeren insanlara bir faydamız olsun. Ekonomik durumu normal olan vatandaşlar, hastası olan ve aşerenler oluyor, talep var" dedi.

"UFAK PAKETLERDE SATILMAYA BAŞLANDI"

Fiyatı aşırı derecede yüksek bulan Emre Dikdoğmuş, “Ekonomik durumu normal olan bir vatandaşın bu eriği yiyebileceğini düşünmüyorum. Eskiden bir vatandaşın alabildiği eriğe artık ulaşması güç hale geldi. Artık ufak paketlerde satılmaya başlandı. Ben bu fiyattan bu eriği kesinlikle alamam. İlk hasat olduğu için pahalı olabilir fakat fiyatının ne kadar düşeceğini bilmiyorum. Şu anki fiyatının yarısına düşse fiyatı, bin lira olacak. Kilosu bin liraya düşse 250 gram, 250 lira olacak. Kimse bu paraları veremez. Ben fiyatın çok pahalı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Antalya'da ise manav tezgahlarına çıkan eriğin tanesi 10 liradan, kilosu ise bin liradan satışa sunulmuştu.

İspanya'da kuraklık nedeniyle zeytinde hasat yarıya düşecek

 

Ukrayna 2,4 milyon hektarlık kış mahsulünü hasat edemeyecek

 

Minyatür sebzelerde hasat dönemi başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)