BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİstanbul'da çalışanların yüzde 17.4’ü işinden memnun değil----

İstanbul'da çalışanların yüzde 17.4’ü işinden memnun değil

İstanbul'da çalışanların yüzde 17.4’ü işinden memnun değil
09 Mayıs 2023 - 12:58 www.finansgundem.com

BETAM araştırması, İstanbul'da çalışanların yüzde 17,4’ü işinden memnun olmadığını ortaya koydu.

Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)' nin araştırmasına göre, çalışanların yüzde 17,4’ünün işinden memnun olmadığı, eğitim düzeyleri dikkat alındığında ise daha çok düşük eğitimli ve yüksek eğitimli kadınların işlerinden memnun olmadıkları ortaya çıkmaktadır.

Öte yandan yapılan araştırma sonucunda, yapılan işin nitelikleri dikkate alındığında ağırlıklı olarak düşük gelirlilerin, çırak/stajyerlerin, fiziksel iş yapanların ve kayıt dışı çalışanların işlerinden memnun olmadıkları ortaya koyuldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Memnuniyetsizlik nedenleri arasında ücretlerin yetersizliği, çalışma saatlerinin uzunluğu ve işte terfi imkânlarının zorluğu öne çıkmaktadır. Kadınlar memnuniyetsizlik nedeni olarak daha çok aldıkları ücreti (yüzde 39,3), çalışma saatlerini (yüzde 27,4), terfi imkânlarının olanaksızlığını (yüzde 26,5) ve eğitimleriyle işleri arasındaki uyumsuzluğu (yüzde 17,1) belirtmektedirler. Erkekler ise ağırlıklı olarak ulaşım güçlüğünden (yüzde 15,2) ve ağır veya sağlıksız iş koşullarından (yüzde 12,3) memnun olmadıklarını beyan etmektedirler.

Anketler işinden memnun olmayanların önemli bir bölümünün (yüzde 30,9) iş aramadığını da ortaya koymaktadır. Bu gruba memnun olmamasına rağmen neden iş aramadığı sorulduğunda, grubun yüzde 59,8’i daha elverişli bir iş bulamayacağını belirtirken, yüzde 18,9’u alışmış oldukları düzeni bırakmak istemediklerini belirtmiştir.

Bu araştırma notu İstanbul’da çalışanların işlerinden memnuniyetsizlik durumunu incelemektedir. Araştırmada 2021 Eylül ve 2022 Ekim aylarında İBB İSPER “İstanbul İşgücü Piyasası” raporu için gerçekleştirilen kapsamlı anketlerin verileri kullanılmıştır. 2021 yılındaki anket İPA tarafından çalışma yaşındaki 10.083 kişi, 2022 yılındaki anket ise Remind şirketi tarafından 5.000 kişi ile yapılmıştır."

'Nüfus yaşlandıkça çalışanlar için rekabet artıyor'

 

Çalışanlar resesyondan korkmuyor

 

Sigortalı çalışan sayısında gerileme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)