BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 750 lira taksitle ev----

İstanbul'da 750 lira taksitle ev

İstanbul'da 750 lira taksitle ev
18 Mayıs 2018 - 05:50 www.finansgundem.com

TOKİ Başkanı Turan, İstanbul'da Silivri ve Kayabaşı projelerinde yer alan sosyal konutların aylık 750 lira taksitle kura ile satışının yapılacağını duyurdu

TOKİ’nin geçen yılı 50 bin konut satışıyla tamamladığını, bu yılın ilk 4 ayını da 21 bin konut satışıyla tamamladıklarını vurgulayan TOKİ Başkanı Ergün Turan, hedeflerinin her ay 5 bin konut olduğunu ifade etti.

Turan, bunların tamamının sosyal konut olduğuna dikkat çekerek, “Belli segmentlerde sorun olabilir. Hükümet de bunun için gerekli adımları atıyor. Bizim olduğumuz segmentte sorun yok. Dar gelirli konutu erişmekte zorlanan vatandaşlarımıza yönelik arz ettiğimiz konutlara 5-10 katı müracaat alıyoruz. Ben sektörü güçlü görüyorum. Güçlü olmasa, bu kadar türbülanstan sonra farklı bir tablo olurdu. Biz de TOKİ olarak sektörde arz fazlası gördüğümüz bölgelerde ihale yapmıyoruz” dedi. Bu yaz yeni sosyal konut projelerini de satışa sunacaklarını belirten Turan, “En az 3 defa kurayla konut satışa sunacağız. Projeler İstanbul’da Silivri ve Kayabaşı’nda olacak. Yaklaşık 3500 konut alt gelirli vatandaşla buluşacak” dedi.

Alt gelir grubu için satışa çıkacak evlerde yüzde 25 peşin ve 120 ay vade imkanı sağlanırken, aylık ortalama taksitlerin 750 lira olması bekleniyor. Öte yandan geçen hafta kamu bankalarının öncülük etmesiyle konut kredi fazilerinin yüzde 1’in altına inmesi de değerlendiren Turan şunları söyledi: “Hükümetin konut sektörüne yaklaşımı çok pozitif. Bu adımlarla birlikte piyasaya ciddi bir hareket gelecek. Aslında faizi önce biz düşürdük. 24 Nisan’da başladığımız yüzde 20 indirim kampanyamızda faiz oranını yüzde 1’in altına çektik. TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan yüzde 20 indirim kampanyasına başvuru için bugün son gün.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)