BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 5. saldırı şoku!----

İstanbul'da 5. saldırı şoku!

İstanbul'da 5. saldırı şoku!
03 Mart 2016 - 23:36 www.finansgundem.com

Sabah saatlerinde Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'e yapılan saldırı sonrası polisi hedef alan saldırılar devam etti

Bayrampaşa'daki saldırının ardından akşam saatlerinde adliye servisine eşlik eden polis aracına, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman'ın makam aracına ve Okmeydanı'nda polis aracına saldırı düzenlendi. Sarıyer'deki polis okulu yakınlarında duyulan silah sesleri de polisi teyakkuza geçirdi. 

Edirne istikametine seyreden Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman'ın makam aracına Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra silahlı saldırı düzenlendi.

Levent Viyadüğü'ne yakın bir noktada beyaz bir araçtan açılan ateş sonucu sürücü ayağından yaralandı. Prof. Duman'ın araçta olmadığı öğrenildi. Yoluna devam eden sürücü, Levent Viyadüğü girişine geldiğinde aracını durdurarak polisi aradı. Olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Sürücü ilk müdahalenin ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Polis ekipleri de otomobil üzerinde inceleme yaptı. Aracın sol ön kapısı ile motor kaputunda kurşun deliği olduğu görüldü.

Saldırıya uğrayan rektörlük aracının seyir halindeyken 'çakar' tertibatı kullandığı öğrenildi. Polis, çakar olması nedeniyle otomobilin polis aracı sanılarak ateş edildiğini düşünüyor. Saldırganları yakalamak için operasyon başlatıldı.

ADLİYE SERVİS ARACINA SALDIRI

Esenler Tekstilkent kavşağında, TEM kuzey yanyoldan Başakşehir yönüne seyir halindeki bir ekip otosuna saat 19.10 sıralarında ateş açıldı. Ormanlık alanda gizlenmiş kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu ölen ya da yaralanan olmadı. Polis otosunun koltuğunda küçük çaplı yangın çıkarken, alevler polis ekibi tarafından söndürüldü. Saldırganlar karanlıktan faydalanarak kayıplara karıştı. Polis, telsizden anons ederek ekip otosunun adliye personeli servisine eskortluk yapmaya devam etmesini istedi.

Polis ekipleri bölgede operasyon başlattı.

OKMEYDANI'NDA DA POLİS ARACINA SALDIRI

Okmeydanı'nda polis aracına uzun namlulu silahla ateş açıldı. Alınan bilgiye göre, Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi Yıldırım Beyazıt Sokağı'nda, 34 AJ 9399 plakalı otomobilden polis aracına ateş edildi. Olayda polis aracı isabet almadı.

Polis, şüphelilerin bulunduğu aracı Piyalepaşa Caddesi üzerinde sıkıştırdı. Bu sırada 3 şüpheli, arabadan inerek ara sokaklara kaçtı. Ekipler, 3 saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyona polis helikopteri de destek verdi.

Saldırının yapıldığı araç, polisin incelemesinin ardından olay yerinden çekildi.

POLİS OKULU YAKINLARINDA SİLAH SESLERİ

Sarıyer Gümüşdere Mahallesi'ndeki Adile Sadullah Mermerci Polis Yüksekokulu yakınında duyulan silah sesleri polisi alarma geçirdi.

Alınan bilgiye göre, saat 21.30 sıralarında sahil tarafında bir kişinin havaya ateş açması üzerine, polis ekipleri saldırı olduğunu zannederek teyakkuza geçti. Bölgede takviye ekipler sevk edildi.

Ancak yapılan araştırma sonucu olayın saldırı olmadığı ortaya çıktı. Havaya ateş açan kişinin de aranmasına devam ediliyor.

İstanbul'da akşam boyunca polise yönelik saldırılar nedeniyle alarmda olan polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu arada, polis telsizlerinden yapılan anonslarda da, ekiplerin dikkatli olması ve araçlarında çakar kullanmaması istendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)