BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 5 bin polisle asayiş uygulaması: 129 gözaltı----

İstanbul'da 5 bin polisle asayiş uygulaması: 129 gözaltı

İstanbul'da 5 bin polisle asayiş uygulaması: 129 gözaltı
22 Ekim 2016 - 05:40 www.finansgundem.com

İstanbul polisi, 'Yeditepe Huzur' adı altında il genelinde çeşitli birimlerden oluşan 5 bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması yaptı. Çok sayıda silah, uyuşturucu ve kaçak içki ele geçirildi, 129 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da denetlediği ve 'Yeditepe Huzur' adı verilen uygulamalarda, önceden belirlenen noktalarda şüpheli araçlar durdurularak arama ve kimlik kontrolü yapıldı. Ayrıca şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı.

Denetimlere Deniz polisi de katıldı. Boğaz'da ve Haliç'te devriye atan ekipler, tekneleri durdurarak, arama yaptı. Denizde can ve mal emniyetini korumaya ve yasak avcılığı önlemeye yönelik uygulamada, durdurulan teknelerdeki kişilerin GBT sorgulaması yapıldı. Özel tekne ve yatların da durdurulduğu denetimlerde teknelerin evrakları da incelendi.

Öte yandan bir polis helikopteri de uygulamaya destek verdi. Havadan koordinasyon sağlayan helikopter bazı noktalardan görüntü ve fotoğraf kaydı aldı. İstanbul'un tüm ilçelerini kapsayan asayiş uygulaması gece geç saatlere kadar devam etti.

129 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

GBT sorgulamasına tabi tutulan 28 bin 322 kişiden, haklarında arama kararı olan 129'u gözaltına alındı. Uygulamada, 10 kurusıkı tabanca, 24 ruhsatsız tabanca, 15 şişe kaçak içki, para sayma makinesi, 161 gram uyuşturucu ile 2 bin 60 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kontrol edilen 15 bin 990 araçtan 121'i trafikten men edildi. Haklarında işlem yapılan sürücülere toplam 172 bin 568 lira ceza kesildi. Denetlenen 902 iş yerinden 57'si hakkında da yasal işlem uygulandı.

Asayiş uygulamasında ele geçirilen malzemeler, Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü hizmet binasında sergilendi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)