BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 2 milyon TL'lik kuyumcu vurgunu----

İstanbul'da 2 milyon TL'lik kuyumcu vurgunu

İstanbul'da 2 milyon TL'lik kuyumcu vurgunu
25 Mart 2016 - 21:57 www.finansgundem.com

İstanbul, Kuyumcukent'te, güven kazanmak için işyeri açan sahtekarlar, 12 imalatçı firmayı dolandırdı.

Kuyumcukent’teki milyonluk vurgun film senaryolarını aratmadı. Sözcü'den Habip Atamın haberine göre, sipariş verdikleri işyerlerinden getirilen 2 milyon değerindeki 11 kilo işlenmiş altını, sahtesiyle değiştiren şebeke üyelerinden biri yakayı ele verdi.

Film gibi olay, Bahçelievler’deki Kuyumcukent AVM, 1′inci kat, 554 numaralı işyerinde meydana geldi. İddiaya göre, kendisini kuyumcu toptancısı olarak tanıtan Mahmut E., geçtiğimiz ay AVM’de işyerini kiraladı. Mahmut E., Kuyumcukent’teki takı imlatçılarına, birkaç kez yüzük yaptırdı. Her seferinde, 500 ila 2 bin arasında ürün sipariş veren Mahmud E., geçtiğimiz hafta 12 altın dökümcüyle görüştü. Tasarımcısının yeni bir model oluşturduğunu söyleyen Mahmut E., her bir imalatçıya 18 ayar, 4 bin yüzük siparişi verdi. İmalatçılar, kendilerine ait 900′er gram has altın kullanarak, siparişleri hazırlamak için çalışmaya başladı. Mahmut E., imalatçıları arayarak, Çarşamba akşamı ürünleri alması gerektiğini söyledi.

PATRON ŞÜPHELENDİ
Siparişleri yetiştirmek için fazladan mesai yaptıran 12 imalatçı, akşam saatlerinde işlerini tamamlayarak, yüzükleri poşet içerisinde Mahmut E.’ye gönderdi. Mahmut E., firmaların çalışanlarının getirdiği poşetleri alarak, “Tartayım” diyerek, işyeri içerisindeki ofisine götürdü. Tartım işlemini yapan dolandırıcı, elindeki poşetleri, firma çalışanlarına teslim etti. Mahut E., bir süre sonra “Para gecikti ben paranızı getireyim, ürünleri alayım” diyerek dükkandan çıktı. Poşetlerinin ellerinde olduğunu düşünerek rahat davranan 12 çalışan içeride beklerken, imalathane sahiplerinden Hasan K., yüzükleri gönderdiği Hamza A.’yı aradı. Hasan K., çalışanına “Parayı arayı aldınız mı” diye sordu. “Abi, adam para çekmeye gitti, 12 kişi bekliyoruz” cevabını alan Hasan K., bir terslik olduğunu anlayarak, ürün verdiği işyerine gitti. Çalışanının elindeki poşeti alan Hasan K., ürünlerin sahte olduğunu fark etti. Diğer poşetlerde de altın yerine imitasyon yüzükler koyulduğu anlaşılınca durum polise bildirildi.

DUVARI DELDiLER
İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, işyerinde inceleme yapınca, Mahmut E.’nin tartım yaptığı ofisinin duvarında bir delik olduğu belirlendi. Şüphelinin aldığı altınları, bu delikten bitişik dükkanda bekleyen şebeke üyelerine attığı tespit edildi. Arkadaşlarından aldığı imitasyon ürünleri imalatçılara teslim eden şüpheli, olaydan sonra kaçarken kameralara yakandı.

Polis AVM’den çıkarak izini kaybettiren şebeke üyelerinden birini yakaladı. Altınların bulunması diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)