BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstanbul Valiliği'nden ev sahiplerine duyuru----

İstanbul Valiliği'nden ev sahiplerine duyuru

İstanbul Valiliği'nden ev sahiplerine duyuru
21 Şubat 2019 - 10:01 www.finansgundem.com

İstanbul Valiliği "Bütün yurtta il ve ilçe bazında afet riski en yüksek alanlar tespit edilerek, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak ve 3 ay içerisinde Bakanlık makamına sunulacak" açıklamasında bulundu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Kentsel Dönüşüm Vizyonu doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak için yeni bir süreç başlattığı hatırlatıldı.

19 Şubat 2019 tarihli Bakanlık genelgesiyle kentsel dönüşüm sürecinin ilke ve esaslarının bütün valiliklere bildirildiği aktarılan açıklamada, "Buna göre bütün yurtta il ve ilçe bazında afet riski en yüksek alanlar tespit edilerek, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak ve 3 ay içerisinde Bakanlık makamına sunulacak." denildi.

Valiliğin, genelgede belirtilen esaslar ile 90 günlük sürecin başladığını, 20 Şubat 2019 tarihli yazıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyelerine bildirdiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İlimizde afet riski en yüksek alanların tespiti ve Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'nin sağlıklı bir şekilde ve zamanında hazırlanmasının Valilik olarak takipçisi olacağız. İstanbulumuzda kentsel dönüşüm hedeflerine ulaşılması ve olası afet riskine karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi konusunda hep birlikte gayret göstereceğiz."

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İstanbullu 22 Şubat 2019 09:35

    Bu şehir için belki de tek umut olabilecek kentsel dönüşüm, herkesin bildiği gibi rant ekonomisine çevrildi. Mülk sahipleri dahil herkesin suçu var bunda. Çarpık kentleşme, oy beklentisi ile onay verilen gecekondular, riskli yapılar.... Oysa ben ümitlenmiştim kentin yeniden planı çizilir, modern bir kültür kentine, sosyal ve doğal alanlara, yeşile kavuşturulur diye .....

  • Ufuk21 Şubat 2019 15:50

    Kentsel dönüşüm ile vatandaş oturduğu evde kiracı olacak benden söylemesi. Artık kapıcı kalktı güvenlik görevlisi, servis görevlisi, site müdürü, elektrik teknisyeni, bahçevan dönemi başladı. Ne diyorlar artık ada parsel değil bölge düzenlemesi yapılacak. 100 hanenin oturduğu yerde en az 5-6 kişilik SGK lı ilave iş imkanı oluyor.

  • Veli vatansever21 Şubat 2019 14:04

    Milletin elinde ufacik topragi bir evi var onuda ac gozlerinizi diktiniz rantlar paralar heryer beton yaptiniz mu milletin ahi size fena olacak alcaklar

  • checktelster21 Şubat 2019 13:37

    Bedel karşılığında bina yaptırılmalı.  faizsiz kredi verilmeli 10 yıllık.Mütahitin kazıklamasından suyun içine bina yapmasından insanları korumalı.

  • Okie Dokie21 Şubat 2019 10:31

    Evler yıkılmalı. Yerlerine avm ve rezidans yapılmalı. İstanbulun en degerli yerlerinde fakirler oturuyor.

  • Fakir21 Şubat 2019 19:10

    Çoh doğru. Özellikle kupon araziler meselesini biliyorsunuz.

  • YORUM21 Şubat 2019 10:24

    kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirdiniz, yapılan daireler de  bülbül yuvasına döndü ve binalar bomboş, müteahhitlerin elinde patladı, hala bunlar satılamazken hangi müteahht böyle bir işe girişir? kim hangi parayla inşaat yapmaya kalkışır? fikirtepe yi adeta beton yığınına dönüştürdünüz.. böyle olacaksa hiç bu işe kalkışmayın... boş alan bırakmadınız şehir boğuluyor insanlar nefes alamıyor, güneş i ve deniz i göremez olduk, yeter artık!!!