BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİstanbul Ticaret Borsası’nda kardeş kavgası!----

İstanbul Ticaret Borsası’nda kardeş kavgası!

İstanbul Ticaret Borsası’nda kardeş kavgası!
06 Nisan 2016 - 09:52 www.finansgundem.com

Kasımda gerçekleşecek İstanbul Ticaret Borsası seçimleri öncesinde Başkan Ali Kopuz ile kardeşi İslam Kopuz’un kavga ettiği ortaya çıktı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada yeni yönetimi belirleyecek seçimlerin en geç bu yılın kasım ayında yapılması gerekiyor. Seçimlere kısa bir süre kala İstanbul Ticaret Borsası’nda (İTB) ‘kardeş’ kavgası patladı.

Türkiye’nin en büyük borsalarından olan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Çamur Ali Kopuz ile kardeşi İTB Meclis eski Başkanı İslam Ali Kopuz’un, 7 ay sonra yapılması planlanan borsa seçimleri öncesinde karşı karşıya geldiği belirtiliyor.

Sözcü'nün haberine göre, Ticaret Borsası çevrelerince dile getirilen iddialara göre, İTB Başkanı Çamur Ali Kopuz ile İslam Ali Kopuz arasındaki gerilim geçtiğimiz günlerde zirveye ulaştı.

İTB Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde Nejat Ekrem Basmacı’nın 52 yıllık saltanatını sona erdirmekle gündeme gelen İslam Ali Kopuz, 4 yıl önce yapılan seçimlerde İTB dışında kalınca, kardeşi Çamur Ali Kopuz ile arası açıldı.

GÖREVDEN ALMADI, ŞEF YAPTI

Kulislerde konuşulanlara bakılırsa, ikili arasındaki gerilim ilginç bir olayla patladı. Buna göre, İslam Ali Kopuz, meclis başkanlığı döneminde yanına şoför olarak aldığı Sezer Kadakal’ın görevden alınması için İTB Başkanı Çamur Ali Kopuz’dan ricacı oldu. İTB Başkanı ise sahip çıktığı gibi bir de eğitim düzeyi yeterli olmamasına rağmen Kadakal’ı şefliğe atadı.

Ayrıca Çamur Ali Kopuz, Tuzla’da görevli olan Kadakal’ı İTB’nin Eminönü’ndeki merkez binasına aldırdı. Bu duruma tepki gösteren Meclis eski Başkanı, İTB’nin Eminönü’ndeki binasına bir kez geldi. Bu olay devam ettiği sırada, Sezer Kadakal’ın, İslam Ali Kopuz’a yakınlığı ile bilinen Ahmet Akpınar’ı uyararak, “Neden Çamur Ali Kopuz aleyhine kulis yapıyorsunuz” dediği iddia edildi.

BİR ODAYA KAPANDILAR VE…

Bunun üzerine Ahmet Akpınar, İslam Ali Kopuz’u arayarak Kadakal’ı şikayet etti. İşte olaylar bu noktadan sonra büyüdü. İslam Ali Kopuz, Sezer Kadakal’ı uyarmak için İTB’nin merkezine ‘baskın’ yaptı. Kadakal’ı bulamayan Meclis eski Başkanı Kopuz, hukuk müşaviri odasına geçerek beklemeye başladı.

Bu sırada binaya gelen İTB Başkanı Çamur Ali Kopuz, doğrudan İslam Ali Kopuz’un yanına gitti. İTB Başkanı odada bulunan personeli dışarı çıkardı. Daha sonra ikili yüksek sesle tartışmaya başladı. Bu gelişmenin ardından İTB Başkanı geçtiğimiz hafta sonu yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda, İslam Ali Kopuz’a yakınlığı ile bilinen eski Genel Sekreter Esin Kıran açığa alınırken, borsada müdür olarak görev yapan Denizhan Dere’nin Mega Center’a, eski Genel Sekreter Yardımcısı Özlem Kocabıyıkoğlu’nun borsanın Tuzla’da bulunan Aydınlı Mezbahanesi’ne, Ahmet Akpınar’ın da Hadımköy’deki mezbahaneye gönderilmesine karar verildi.

Bu durum kasım ayında İTB’ye başkan adayı olmayı hedefleyen İslam Ali Kopuz’a büyük bir darbe olarak yorumlandı. Zira görev yeri değiştirilen isimler İslam Ali Kopuz döneminde önemli bölümlerde çalışıyordu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CELAL KARA26 Ağustos 2016 17:42

    BAYRAMPAŞADA PLAZA DAYAĞI ADINDA BİR HABER DEDE OKUMUŞTUM BU ADAMLARI MUHALEFET YAPAN BİR ADAMI ABİ KARDEŞ HASTANELİK ETMİŞLERDİ

  • ALİ YILDIZ26 Ağustos 2016 17:35

    BU HABER ASLINDA BİR ÇOK GERÇEĞİ BİZE ZATEN ANLATIYOR.ABİ KARDEŞİ BİRBİRİNE DÜŞÜRECEK KADAR BÜYÜK BİR BEKLENTİ VAR DEMEK BU BORSADA.BU ADAMLAR KABA SABA KENDİLERİYLE BİLE UZLAŞAMAYAN ADAMLARKEN BUNLARI BORSA BAŞKANI YAPIYORLAR.BUNLAR NE FAYDA SAĞLAYABİLİRLER SİZCE ESNAFA ESNAFIN MENFAATLERİNİ NE KADAR KORUYABİLİRLER KENDİ MENFAATLERİ İÇİN KAVGA EDERLERKEN.SEÇİMLERDEDE BÖYLE KAVGAYLA TEHTİTLE MİLLETTEN OY ALIYORLAR.SEÇİLİNCEDE BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ İDARE EDİYORLAR MENFAATLERİ UĞRUNA ABİ KARDEŞ BİRBİRLERİNE GİRİYORLAR İŞTE MALESEF TİCARET BORSASININ HALİ ORTADA