BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul küresel finans merkezi olacak----

İstanbul küresel finans merkezi olacak

İstanbul küresel finans merkezi olacak
15 Eylül 2017 - 11:11 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin küresel finans merkezi olması için çalışmaların sürdüğünü belirtti

Maliye Bakanı Naci Ağbal,gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, işsizliğin artmasına rağmen istihdamı artıran tek ülke olduğumuzu söyledi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

(Haziran ayı iş gücü verileri) Bu, ekonomideki canlanmayı teyit eden ve aslında ikinci yarı büyümesiyle de paralel bir gösterge.Bir milyon insana iş ve aş üretti. Bugün Avrupa’nın tamamında yaratılan istihdama bakıldığında, Türkiye sürekli istihdam üreten bir ülke. 2009 yılından beri istihdamını arttıran neredeyse tek ülkeyiz.

Türkiye ekonomisinin büyüme trendi son derece başarılı. Türkiye ekonomisinin artık temelleri sağlam.

Siyasi istikrarın bir defa daha ne kadar önemli olduğunu gördük.

Bakanlık olarak çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören bir kanun tasarısını sunduk. Yatırımı, üretimi, istihdamı ve çeşitli sosyal kesimleri ilgilendiren çok sayıda önemli düzenleme var. Bu torba yasa düzenlemesini teknik çalışmalarını da bitirip tahmin ediyorum gelecek hafta Meclise sevk edeceğiz.

VERGİLERİNİZ EVDEN ÖDENEBİLECEK

Torba yasa sadece Maliye Bakanlığı’nı ilgilendiren düzenlemelerle gelmeyecek. Bizim açımızdan özellikle vergi kanununda vatandaşların vergi daireleriyle olan işlemleri kolaylaştıracak sisteme gidiyoruz.

Vergi kanunlarında vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştıracak düzenlemeler getiriyoruz. Hedefimiz vergi dairesine gitmeden elektronik ortamda iş ve işlemlerimizi yapabilmek.

Vergi daireleri gidilen bir yer olmaktan çıkacak, evinizden ofisinizden ödeyeceksiniz.

Özellikle Hazine taşınmazlarının kullanımına ilişkin olarak çok farklı sektörleri ilgilendiren kolaylaştırıcı hükümler getiriyoruz.

Emlak vergisi düzenlemesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yaşanan artışlara karşı vatandaşın isyanını görüyoruz. Astronomik artışlar tedirginlik oluşturuyor. Hükümet olarak bu soruna neşter vuruyoruz. Teknik çalışmaları yürütüyoruz, bu çalışmaları çok önemsiyoruz.

Uluslararası derecelendirme kuruluşları raporlarının tonunu değiştirmeye başladı. Türkiye ekonomisine karşı piyasanın duyduğu bir güven var.

İstanbul’u bir küresel finans merkezi yapmak istediğimizi önceden söyledik. Küresel bir finans merkezi olmak için finansal çerçeveleri düzenleyen birçok yasa var, bunların düzenlenmesi gerekiyor.Bunun için müstakil bir kanun tasarısı hazırlayıp Meclise getirmeyi planlıyoruz

Bir ülkenin küresel Finans merkezi olması için bu piyasalarda nitelikli insan gücü olması lazım.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • The newest Turkish 15 Eylül 2017 15:27

    Alamanlar ahhhh Alamanlar ahhhhh . Çok üzüleceksiniz çoooookkk ...

  • RTE15 Eylül 2017 13:41

    EYYY KILIÇDAROĞLU!

  • Ekremeren 15 Eylül 2017 13:37

    Bir barfak yağmurda sel, bir kaşık karda felç finans merkezi güldüm.

  • briffa15 Eylül 2017 13:15

    Fıssssss

  • ?15 Eylül 2017 12:56

    Haaa haa...Olur olur...İnşallah naaaşalllah....olur..

  • vatandaş15 Eylül 2017 12:55

    nasıl olacak, petrolumuz mu var yoksa bütün dünyaya yüksek teknoloji ürünleri mi pazarlıyoruz. güzel , şatafatlı lüks binalardaki ofisler için mi dünyanın finans kuruluşları türkiyeye gelecek. dünya finans kuruluşlarının türkiyeye gelmeleri için üç tane sebep yazar mısınız.insanı güldürmeyin. ama malesef haala bu boş vaadlere kanan insanlar var.

  • Asi genç15 Eylül 2017 11:25

    Yav he he yalan yanlış konuşmalar ben Atatürk üniversitesinde Naci agbal geldi dedi ki universitelerde araştırma görevlisi fazladan atanacak dediler nerde hani verdiğin vaatler