BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul için korkutan rapor!----

İstanbul için korkutan rapor!

İstanbul için korkutan rapor!
17 Temmuz 2019 - 08:59 www.finansgundem.com

İklim değişikliğinin İstanbul üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koyan “İstanbul Çevre Durum Raporu” yayımlandı.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan raporda, megakentin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı savunmasız olduğu belirtilirken, gelecekte beklenen risklere dikkat çekildi.

Raporda, 2018’in İstanbul’un son 47 yılda karşı karşıya kaldığı en sıcak dönem olarak ölçüldüğü, 2100 yılındaki yaz sıcaklık ortalamasının 27.4 dereceden 33.7 derece seviyesine çıkacağı vurgulandı. Küresel ısınmanın, İstanbul’un bulunduğu bölgedeki sıcaklıkları 4-5 derece bandında artırabileceği aynı zamanda, iklim değişikliği kaynaklı afetlerin İstanbul için önemli bir tehdit unsuru oluşturduğu ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Önümüzdeki dönemde sıcak hava dalgaları, orman yangınları, kuraklık, sel, fırtına, dolu gibi olumsuz hava olayları İstanbul’u vuracak. İstanbul’un ana sorunlarından olan hava kirliliğine karşı kesin bir mücadele başlatılması ve bu hususta planlamalar yapılmalıdır. Ayrıca hava kirliliğinin azaltılması için, orman alanı vasfını kaybetmiş alanların yeniden ormanlaştırılması, ulaşım için taşıt trafiğinin düzenlenerek özellikle toplu taşıma hizmetlerinin özellikle metro ve tramvay gibi kalitesinin artırılarak toplu taşımaya teşvik edilmesi, bisiklet gibi emisyon üretmeyen ulaşım araçlarının ve yollarının artırılması, kent planlaması için binalarda enerji verimliliğinin sağlanması, yeşil alanların oluşturulması, gerekli iyileştirme ve planlamaların bir an önce hayata geçirilmesi halk sağlığı ve şehrin geleceği açısından çok ciddi bir ihtiyaca sahiptir.”

11 YIL SONRA SU KITLIĞI

Raporda İstanbul’un tarih boyunca su sorunu yaşadığı, 2030’dan itibaren kent genelinde su kıtlığı yaşanabileceği, elde kalan su havzalarının mutlaka korunması gerektiğine dikkat çekildi. Marmara Denizi’ndeki biyoçeşitliliğin yok olmak üzere olduğu aktarılan raporda, “Geçtiğimiz sene 1 milyar 223 milyon 815 bin metreküp atık suyun yüzde 65 (778 milyon 587 bin metreküp) gibi çok büyük bir kısmı, sadece fiziksel arıtma kullanılarak alıcı ortama deşarj edildi. Bu yetersiz arıtma yaklaşımı dışında ise, 15 milyon 374 bin metreküp atık su hiçbir arıtma işlemine girmeden direkt olarak Marmara Denizi’ne deşarj edildi. Bu atıklar deniz ekosistemini bozmakla kalmayıp, sudaki oksijeni azaltıyor. Bu arıtmama yaklaşımı devam ederse Marmara Denizi geri dönülmez bir yola girmiş olacak” uyarıları sıralandı.
Daporda ayrıca megakentte gözden kaçan en önemli sorunlardan birinin de gürültü kirliliği olduğuna dikkat çekildi. (Milliyet)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdinç17 Temmuz 2019 12:31

    Suyu tasarruflu kullanalım diye hiç bir çalışma yok,,daha çok su tüketilsin diye fiyatı düşürüyorlar.