BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİstanbul heyetinin olimpiyat hamlesi----

İstanbul heyetinin olimpiyat hamlesi

İstanbul heyetinin olimpiyat hamlesi
06 Eylül 2013 - 11:44 www.finansgundem.com

Yetkililer, Buenos Aires'teki son sunumlar için hazırlanıyor

Buenos Aires'te 'özel sektör' kartını açan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi, "2.9 milyar dolarlık tesis yatırımımızın tamamı özel sektör tarafından üstlenecek. 2018'de tamamlanması istenen tesisler 2016'ya hazır olacak" diyecek.
Arjantin'de yarın yapılacak kritik 2020 Olimpiyat Oyunları seçimi öncesinde İstanbul'un son dakika kozu belli oldu. Başkent Buenos Aires'teki son gün sunumları için geri sayıma geçilirken, yetkililer 'özel sektör' kartını açmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son sözü alacağı sunumda, İstanbul'un 2.9 milyar dolarlık 'tesis bütçesi'nin tamamıyla özel sektör tarafından üstlenileceği müjdelenecek. Tesislerin dışında konaklama, lojistik, ulaşım gibi gider kalemlerinin de İstanbul 2020'nin sponsorlarınca karşılanacağının altı çizilecek.
HALKA EK YÜK YOK
Peki bu ne anlama geliyor. Son dönemde olimpiyatların getirdiği ekonomik yükün ülkeleri zor durumda bırakması, dünya çapında kabul edilen bir gerçek. Özellikle Yunanistan'ın yaşadığı krizde Atina 2004'ün rolünün büyük olduğu kabul ediliyor. İstanbul'daki tesislerin devletin kasasından tek kuruş çıkmadan yapılacak olması, hem halka ek bir yük gelmeyeceği hem de özel sektörün oyunlara verdiği desteği ortaya koyuyor. Bu da oyunlar için en yüksek bütçeye sahip İstanbul'un ekonomik gücünü belgeliyor.
2016'DA TAMAM
Devletin ekonomik açıdan herhangi bir zorluk yaşamayacak olması, tesislerin tamamlanması için de önemli bir veri. İstanbul 2020'yle ilgili sunumda IOC'nin 2018 yılında tamamlanmasını istediği tesislerin, özel sektörün vereceği bu destek sayesinde çok daha erken bir şekilde tamamlanacağına vurgu yapılacak. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılması planlanan Boğaziçi Stadı dışındaki tüm tesislerin, 2016 yılı sonunda hazır hale getirileceği bizzat Başbakan Erdoğan tarafından ifade edilecek.
ERDOĞAN UYUMAYACAK
G-20 zirvesi için Rusya'da olan Başbakan Erdoğan 20 saatlik bir yolculuk sonrası bu gece yerel saatle 02.00'de Arjantin'e inecek. Son dakika hazırlıklarını gözden geçirecek Erdoğan, yerel saatle 08.30'da sunum için hazır olacak. Yani Erdoğan, Arjantin'de geceyi uykusuz geçirecek.
SUNUMDAKİ ALTIN 11'İMİZ:
Recep Tayyip Erdoğan, Suat Kılıç, Ali Babacan, Kadir Topbaş, Hasan Arat, Uğur Erdener, Ali Kiremitçioğlu, Alp Berker, Neşe Gündoğan, Gizem Girişmen, Çağla Büyükakçay
İSTANBUL 5'E AYRILACAK
İstanbul'daki mevcut spor alanları olan Türk Telekom Arena, Şükrü Saraçoğlu Stadı, Olimpiyat Stadyumu, Ülker Arena, Abdi İpekçi Spor Salonu, Sinan Erdem Spor Salonu, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ile yenilenmesi planlanan İnönü Stadı, olimpiyatlarda kullanılacak. Yapılması planlanan ve İstanbul'un "incileri" olarak ön plana çıkan yeni tesisler ise gösterişleriyle göz kamaştıracak. Hazırlanan master plan kapsamında İstanbul; Olimpik Şehir Bölgesi, Sahil Bölgesi, Boğaziçi Bölgesi, Orman Bölgesi ve bağımsız spor tesisleri olmak üzere 5 alana ayrılacak.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salih07 Eylül 2013 10:36

    olimpiyatın alınmasını ben de istemiyorum.

  • Celtics7506 Eylül 2013 17:04

    Bu mali yapı ve gerek özel gerek kamu borcundan dolayı olimpiyatlara talip olmak işbilmezliktir,umarım bize çıkmaz.

  • vatandaş06 Eylül 2013 14:09

    Milletin umrundamı olimpiyatlar, formulayı İstanbula getirdilerde ne oldu.Bu millet spor olaylarını izlemek için 50-100 dolar verip stadyuma gitmez.Nedenmi, çünkü 100 doları kazanmak için bir hafta boyunca günde 12 saat,haftanın 6 günü çalışıyor.Amma velakin Koça verilen yatırım teşvik gibi olimpiyat izleme teşvik primi falan verilecekse onu bilmem...Arkadaşlar bu ayranı dikkatli içmek lazım fana kafa yapıyor....

  • masals06 Eylül 2013 12:41

    hükümetin şansı varsa bu olimpiyat işi yatar eğer bir alırlarsa bunun borcunu 2030 a kadar öderiz, hiçbir özel sector olimpiyata 10 milyar dolar yatırmaz ingilizler 6 milyar dolar planladı 12 milyar dolar harcadı öyle 2-3 milayara bitecek iş değil bu