BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul Havalimanı’nda fırtına rötarı----

İstanbul Havalimanı’nda fırtına rötarı

İstanbul Havalimanı’nda fırtına rötarı
31 Aralık 2019 - 11:47 www.finansgundem.com

İstanbul'da son 72 saattir etkili olan yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle hava trafiği kilitlendi. Dün İstanbul Havalimanı dünyada en fazla rötarın yaşandığı ikinci havaalanı oldu.

İstanbul'da üç gündür etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor. İstanbul Havalimanı'na iniş yapamayan uçaklar Marmara denizi üzerinde tur atmak zorunda kaldı.  Uçaklar ortalama 37 dakika gecikmeli iniş yaparken, kalkışlar da ortalama 47 dakika rötarlı gerçekleşti. Flightaware.com’un verilerine göre dün İstanbul Havalimanı’nda 225 rötar gerçekleşti. Bu sayısı da tüm uçuşların yüzde 40’ına denk geliyor.

Bugün de sabah saatlerinde pek çok uçak gecikmeli olarak iniş yaptı. THY’nin Endonezya’nın Bali adasından kalkan ve 05.55’de inmesi planlanan uçağı dört saat rötarla İstanbul Havalimanı’na indi.

“PİSTLER İLE HAKİM RÜZGAR YÖNÜ UYUMLU DEĞİL”

Geçen nisan ayında açılan İstanbul Havalimanı’ndaki pistler ile hâkim rüzgar yönlerinin uyumlu olmadığını belirten ekoloji uzmanı Prof. Doğan Kantarcı, uçakların rüzgar nedeniyle havalimanını pas geçmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Yeni havaalanında pistler kuzey-güney doğrultusunda planlandı. Dün akşam yaşanan 45 derece açılı poyraz fırtınası, kuzey-doğudan geliyor. Ne ona karşı inebilirsin ne de onun altında inebilirsin. Uçak inerken kanadıyla yalpa yapmaya başlar. Kanat yere vurur. Onun için inemiyorlar. Bu her zaman olacak. Alan alçak, etrafı sırt. Bu sırtta anafor yapıyor.”(Sözcü)

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Makarna kömür31 Aralık 2019 16:30

    Almanlar bizi kısakanıyor

  • Cecük31 Aralık 2019 13:17

    Sözcü yazarımı demiş kesin doğrudur, pistin yönünü çevirsinler, bir daha mimara mühendise değilde ,sözcü yazarlarına sorsunlar herhangi birine farketmez..

  • Vb31 Aralık 2019 12:27

    Adamın dalı ekoloji, havacılık uzmanı gibi yorumlamış, eee yarın rüzgarın yönü değişse nolacak pisti mı degistirecekler, kaynak = sözcü ..... Daha nolsun