BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstanbul Finans Merkezi'ne büyük yatırım----

İstanbul Finans Merkezi'ne büyük yatırım

İstanbul Finans Merkezi'ne büyük yatırım
16 Mart 2016 - 11:17 www.finansgundem.com

TOKİ Başkanı Turan, İstanbul Finans Merkezi için 2 milyar dolar yatırım planlandığını belirtti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye'yi finans merkezi haline getirme hedefiyle yapımı planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) için 2 milyar dolarlık yatırım planlandığını açıklarken, Emlak GYO Genel Müdürü Kurum, projenin 2018 yılında kısmen biteceğini söyledi.

Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin fuara üçüncü defa katıldığını söyledi.

Dünyadaki en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM'in diğerlerinden farklı olarak konut alıcısı ile satıcısını buluşturmadığını dile getiren Turan, fuarda hem şehirlerin yatırım olanaklarının, hem de bu şehirlerde yatırım yapan gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla buluştuğunu anlattı.

Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesine (İFM) değinerek, "Nisan ayı itibarıyla İFM farklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi, Üçüncü Havalimanını, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu.

60 bin sosyal konut

Sadece TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini dile getiren Turan, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı.

Turan, yılın ilk 2 ayında 11 bin konut ihalesi yaptıklarını, mart-nisan aylarında 11-12 bin konut için ihale yapacaklarını belirterek, "Yıl sonuna kadar 60 bin, 2016-2019 arasında 250 bin, 2016-2023 arasında da 500 bin konut üreteceğiz. Hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza konut yapacağız" diye konuştu.

İFM 2018'de kısmen bitecek

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İFM'nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibarıyla başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)