BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul dünyanın gözdesi!----

İstanbul dünyanın gözdesi!

İstanbul dünyanın gözdesi!
08 Nisan 2013 - 07:55 www.finansgundem.com

Havacılıkta bölge üssü haline gelen İstanbul, dünya liginde de zirveye oynuyor

Küresel havacılık piyasası Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları'nın peşpeşe verdiği 100'er uçak siparişini konuşurken, İstanbul dünyanın en hızlı büyüyen havaalanları liginde şampiyonluğa koşuyor. Havacılık dünyasının önde gelen kuruluşlarından OAG FACTS tarafından açıklanan rapora göre geçen yıl 44.9 milyon yolcuyu ağırlayan İstanbul Atatürk Havaalanı, geçen yılın nisan ayından bu yana koltuk sayısını 529 bin adet artırdı. Sabah'ın haberine göre, böylece İstanbul Atatürk Havaalanı, yarım milyondan fazla yaşanan artışla koltuk sayısını dünyadan en fazla artıran üçüncü, Avrupa'da ise birinci uçuş noktası oldu.
İSTİKRARLI ARTIYOR
Listenin ilk sırasında yer alan Dubai Uluslararası Havaalanı'nda yaşanan artış 757 bin adet oldu. İkinci sıradaki Malezya'daki Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı ise 12 aylık dönemde 529 bin adetlik artış sağladı. OAG şirketinin Başkan Yardımcısı John Grant, firmaların yeni uçuş noktalarını hayata geçirmesiyle Atatürk Havaalanı'nda artışın sürdüğünü kaydetti.
2013'te Güneydoğu ve Doğu havalanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, inşası devam eden Bingöl, Şırnak ve Hakkari havalimanlarının bu yıl hizmete sunulacağını belirterek, "2013, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz için havacılık yılı olacak" dedi. Bakan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde atıl durumda olan birçok havalimanının çağın gerektirdiği şekilde yeniden yapılandırılarak halkın hizmetine sunulduğunu ifade etti.
Urfa semalarında rekabet başladı
Onur Air, tarifeli hatlardaki 17. uçuş noktası olan Şanlıurfa'ya ilk seferini 5 Nisan'da gerçekleştirdi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Onur Air Tarifeli Hatlar Müdürü Nasuh Çetin ve çok sayıda gazetecinin katıldığı ilk uçuş sırasında havada pasta kesildi.
3 ayda 27 milyon kişi havayolunu kullandı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ), açıkladığı verilere göre 2013'ün ilk üç ayında toplam yolcu sayısı 27 milyonu buldu. Yılın ilk çeyreğinde iç hatlarda havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı 51 bin 309, dış hatlarda ise 33 bin 237 oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda mart ayında 4 milyon 115 bin 80 yolcu trafiği gerçekleşti.
Turizmciler çözüm sürecinden umutlu
Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle turizmde istenilen potansiyeli yakalayamayan Doğu illeri, çözüm süreciyle sektörde söz sahibi olmak istiyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, İnsanların, terör olayları ve yaşadıkları korku nedeniyle bölgeye gelmeye çekindiğini anlattı. Tunçdemir, "Yaşanan olaylar nedeniyle bölgeye gelmeye korkan insanlar, artık güvenlik kaygısı yaşamayacak" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)