BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul Boğazı'nda faciadan dönüldü----

İstanbul Boğazı'nda faciadan dönüldü

İstanbul Boğazı'nda faciadan dönüldü
01 Eylül 2022 - 21:42 www.finansgundem.com

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen tanker, Bebek sahiline 100 metre kala durabildi

Dümeni kilitlenen Liberya uyruklu LADY ZEHMA isimli 173 metre boyundaki kargo gemisi Bebek sahiline 100 metre kala durabildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kurtarma-5, Kurtarma-6, Kurtarma-9, Kurtarma-12, Nazım Tur römorkörlerimiz, KEGM-3, KEGM-5 botlarımız olay yerine sevk edildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği askıya alındı" ifadelerine yer verildi.

Her gün yüzlerce geminin geçtiği İstanbul Boğaziçi'nde akşam saatlerinde faciadan dönüldü. Ukrayna’dan İstanbul’a seyir halindeyken İstanbul Boğazı'nda dümen arızası yapan Liberya uyruklu
LADY ZEHMA isimli 173 metre boyundaki kargo gemisi, bugün saat 21.00 sıralarında Bebek sahiline 100 metre kala karaya oturdu. Gemi Bebek Koyu'na demirledi.

SAHİLDEKİLER NEFESİNİ TUTTU

Dümeni kilitlenen tanker siren sesleri çalarak kıyıya doğru yaklaştıkça, sahilden izleyen vatandaşlar nefesini tutarak olayı izledi.

"VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ"

Korku içinde tankerin kıyıya yaklaşmasını izleyen bir vatandaş, geminin son anda durmasının ardından 'Verilmiş sadakamız varmış' diye korkusunu dile getirdi...

VALİLİK: CAN VE MAL KAYBI YOK

Olayla ilgili olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Boğaz trafiğinin geçici olarak askıya alındığı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ukrayna’dan İstanbul’a seyir halindeyken İstanbul Boğazında dümen arızası yapan Liberya uyruklu
LADY ZEHMA isimli 173 metre boyundaki kargo gemisi, bugün saat 21.00 sıralarında karaya oturmuş ve Bebek Koyu’na demirlemiştir. Gemide meydana gelen arıza nedeniyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Römorkör ve Botları ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ivedilikle olay mahalline sevk edilmiştir. Yapılan ilk incelemelerde; herhangi bir yaralanma, can kaybı ve çevre kirliliği bulunmayan olay nedeniyle Boğaz trafiği geçici olarak askıya alınmıştır.

KIYI EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Lady Zehma" isimli geminin Ukrayna’dan İstanbul’a seyir halindeyken dümen arızası nedeniyle karaya oturduğu ve Bebek Koyu’na demirlediği belirtildi.

Açıklamada, "Lady Zehma adlı 173 metre boyundaki kargo gemisi için Kurtarma-5, Kurtarma-6, Kurtarma-9, Kurtarma-12, Nazım Tur römorkörlerimiz, KEGM-3, KEGM-5 botlarımız olay yerine sevk edildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği askıya alındı." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındıİstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilir kisi02 Eylül 2022 10:11

    Dunya denizlerinde yillarca ve Onbinlerce kilometre yol yapan bu gemiler ne tesaduf oluyorki istanbul bogazinda ve tamda bebek sahilinde dümeni kitleniyor.. sanki bu iste bir dumen var gibi..