BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul barınmaya Güneydoğu gıdaya harcadı----

İstanbul barınmaya Güneydoğu gıdaya harcadı

İstanbul barınmaya Güneydoğu gıdaya harcadı
05 Kasım 2015 - 05:57 www.finansgundem.com

Türkiye genelindeki toplam tüketim harcamasının yüzde 24.5'inin gerçekleştiği İstanbul'da en fazla konut ve kiraya harcama yapıldı

Hanehalklarının tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecekler harcaması payının en yüksek olduğu bölge yüzde 26 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olan bölge yüzde 16.1 oranıyla İstanbul oldu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28.9 oranıyla İstanbul olurken, Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde bu pay yüzde 22.3 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bölgesel “Hanehalkı Tüketim Harcaması” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2012-2013-2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 24.5’i İstanbul’daki hanehalkları tarafından yapıldı. 

Ege bölgesi yüzde 14.6 ile ikinci sırada yer alırken, bunu yüzde 12 ile Akdeniz bölgesi izledi. Harcamaların sadece yüzde 1.9’u Kuzeydoğu Anadolu bölgesindeki hanehalkları tarafından gerçekleştirildi.Tüketim amaçlı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla pay yüzde 26 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ayrılırken. söz konusu harcamanın en düşük olduğu bölge yüzde 16.1 ile İstanbul oldu.

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28.9 ile İstanbul olurken Ortadoğu Anadolu bölgesinde bu pay yüzde 22.3 olarak gerçekleşti.Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı yüzde 19.6 ile Batı Anadolu Bölgesi’nin, en düşük payı ise yüzde 13.9 ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ayırdığı tespit edildi. Eğitim harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 3.2 ile İstanbul oldu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)