BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşsizlik oranı eşiği değişecek----

İşsizlik oranı eşiği değişecek

İşsizlik oranı eşiği değişecek
19 Şubat 2014 - 21:58 www.finansgundem.com

FOMC Ocak ayı toplantı tutanaklarına göre Fed, işsizlik oranı eşiğini yakın zamanda değiştirmeyi planlıyor

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Ocak ayı toplantı tutanaklarına göre, Fed politika yapıcıları işsizlik oranının faiz oraında artırıma gidilmesi planlanan seviyelere gerilemesi ile, işsizlik oranı eşiğini yakın zamanda değiştirmeyi planlıyor.

Ben S. Bernanke'nin son kez başkanlık yaptığı Ocak ayı toplantısının tutanaklarında, "Üyeler, işsizlik oranının yüzde 6.5'e yaklaşması ile, Komite'nin bu oran aşıldıktan sonra federal fon oranına yönelik kararlar hakkında bilgi vermek amacıyla yakın zamanda sözlü yönlendirmesini değiştirmesinin uygun olacağı konusunda hemfikir" ifadeleri yer aldı. 

Birkaç Fed politika yapıcısı ayrıca, ekonomik görünümde gözle görülür bir değişiklik olmamasıyla, net bir şekilde teşviklerin azaltılma hızının her toplantıda 10 milyar dolar olarak korunacağı düşüncesi olması gerektiğini belirtti.

Fed yetkilileri, işsizlik oranının yüzde 6.6 ile beş yıldan uzun bir sürenin en düşüğüne kadar gerilemesinin ardından, düşük faiz oranları ve tahvil alımlarının azaltılması gibi ekonomiyi destekleme açısından önemli planları netleştirme çabası arıyorlar. 

Tutanaklar ayrıca, Fed üyelerinin sözlü yönlendirmenin nasıl netleştirileceği konusunda bölünmeler yaşadıklarını gösteriyor. Bazı üyeler finansal istikrara yönelik risklerin açıklamalara dahil edilmesini önerirken, bazı üyeler ise sözlü yönlendirmenin enflasyonun ısrarcı bir şekilde yüzde 2'nin altında seyretmesi durumunda Faiz oranının düşük tutulacağının katı bir şekild vurgulanması gerektiğini düşünüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)