BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsrail'in Filistinlilere maliyeti 50 milyar dolar----

İsrail'in Filistinlilere maliyeti 50 milyar dolar

İsrail'in Filistinlilere maliyeti 50 milyar dolar
23 Kasım 2022 - 17:03 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler, Batı Şeria'da İsrail'in kısıtlayıcı uygulamalarının bedelinin 50 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), işgal altındaki Filistin'in Batı Şeria bölgesinde İsrail'in ekonomik faaliyetlere yönelik kısıtlamalarının, Filistinlilere 50 milyar dolara mâl olduğunu açıkladı.

UNCTAD'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunduğu raporda, İsrail'in bölgedeki işgalinin Filistinlilerin ekonomik durumuna etkisine değinildi.

Raporda, Batı Şeria'nın yüzde 61'ini kapsayan C Bölgesi'nde İsrail'in kısıtlamalarının, Filistinlilere yılda 2,5 milyar dolara mal olurken 2000'den 2020'ye kadar bu rakamın 50 milyar doları bulduğu kaydedildi.

Filistinlilerin uğradığı toplam zarar miktarının, Batı Şeria'nın 2020'deki yıllık gayrisafi yurt içi hasılasından 3 kat daha yüksek olduğu belirtilen raporda, İsrail'in bölgedeki Yahudi yerleşimcilerin endüstri ve tarım girişimlerine tam destek vererek ekonomik cazibe yarattığı ve yüz binlerce İsrail vatandaşını bölgeye yerleşmeye teşvik ettiği bildirildi.

Raporda, C Bölgesi'nin yaklaşık yüzde 70'ini kontrolü altına alan İsrail'in, Filistinlileri bu bölgeye yaklaştırmayarak iş ve ekonomik kalkınma imkanlarından mahrum bıraktığı kaydedildi.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Batı Şeria'nın yüzde 18'inin kapsayan "A Bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B Bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e ve güvenliği İsrail'e devredilirken yüzde 61'ini kapsayan "C Bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail, Batı Şeria'ya balık ihracını yasakladı

 

İsrail, Batı Şeria'ya girişleri kısıtlıyor

 

Batı Şeria’da şaşırtan araştırma

 

İsrail Batı Şeria'da 20 dönümlük araziye el koyacak

 

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlileri gözaltına aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)