BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'İsrail'e gözlemci statüsü verilmesiyle çifte yanlış yapıldı'----

'İsrail'e gözlemci statüsü verilmesiyle çifte yanlış yapıldı'

'İsrail'e gözlemci statüsü verilmesiyle çifte yanlış yapıldı'
05 Şubat 2022 - 10:59 www.finansgundem.com

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, İsrail'e, Afrika Birliği'nde gözlemci üyelik statüsü verilmesinin çifte yanlış olduğunu belirtti.

Afrika ülkeleri liderleri tarafından kıtanın önemli meselelerinin masaya yatırılacağı 35. Afrika Birliği (AfB) Zirvesi'yle ilgili konuşan Bakan Lamamra, İsrail'e Afrika Birliği'nde gözlemci üyelik statüsü verilmesi sürecini Cezayir'in başlatmadığını söyledi.

Bu meselede iki yanlış yapıldığını savunan Lamamra, Fransız devlet radyosuna şöyle konuştu:

İlk yanlış, Cezayir de dahil olmak üzere Afrika Birliği üyesi ülkelere danışılmadan böyle bir karar alınmasıydı. Karar kötüydü ve alınmaması gerekirdi. Bu konuda istişare yapılmış olsaydı, kesinlikle bu karar alınmazdı. İkinci yanlış ise bu konuda üye ülkeler arasında görüş ayrılıkları olması ve bu durumun düzeltilmemesidir. Bu, birlik için kötü bir durumdur.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın, 2 Ekim 2021 tarihinde Le Monde'da yer alan Cezayir'e yönelik suçlayıcı ifadelerinin ardından Cezayir'in hava sahasını Fransız askeri uçaklarına kapatmasıyla ilgili de görüş belirten Bakan, hava sahasının yeniden açılmasının yakın bir ihtimal olduğuna dikkat çekti.

Lamamra, Fas ile olan ilişkiler konusunda ise "Bölgede sorunlar var ve bunlar, İsraillileri sınırlarımıza çağırarak ve Fas'tan Cezayir karşıtı tehditler savurarak çözülmüyor. Şunu bilin ki Cezayir, kendini müdafaa dışında komşu ülkelere savaş açmayacaktır" ifadesini kullandı.

Fas'ın İsrail'den insansız hava aracı satın aldığı ve bu sayede Cezayir'e karşı askeri üstünlük elde edeceği yönündeki haberleri de değerlendiren Lamamra, "Bunlar Rabat yönetiminin hesapları ama her zaman yanlış hesaplar yapılıyor" dedi.

Afrika Birliği zirvesinde, İsrail'in Birliğe gözlemci üye olmasına yönelik itirazlar tartışılacak. Güney Afrika ve Cezayir'in söz konusu üyeliğin iptali için oylama yapılmasını istemesi bekleniyor.

Cezayir Bağımsızlık Savaşı'nın arşivleri açıldı

Afrika Birliği Zirvesi yoğun gündemle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)